Belangrijke supportersinformatie PSV-thuis

11 september 2020 / vandaag

PSV was op zondag 8 maart van dit kalenderjaar de tegenstander tijdens de laatste Eredivisiewedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion. FC Groningen neemt het in de eerste competitiewedstrijd in ruim zes maanden wederom op tegen de Eindhovenaren. Aftrap van de start van de Eredivisie is aankomende zondag (13 september) om 16.45 uur. Vanwege de coronarichtlijnen zal het wedstrijdbeleving anders zijn dan normaal. 

20200814GroningenPec001

Supporters die zondag de wedstrijd bezoeken, worden verzocht op tijd naar het Hitachi Capital Mobility Stadion te komen. Hoewel FC Groningen de oefenwedstrijden al met publiek heeft gespeeld, zullen er zondag meer mensen in het stadion aanwezig zijn dan bij de eerdere oefenduels. Daarnaast zullen veel supporters voor het eerst in deze nieuwe omstandigheden een wedstrijd bezoeken en op een andere plaats zitten dan normaal gesproken. Dit alles vanwege de coronarichtlijnen die men te allen tijde moet navolgen.
 
Supporters dienen minimaal anderhalve meter onderlinge afstand te bewaren en in en rond het stadion de aanwijzingen van FC Groningen-medewerkers op te volgen. Het stadion is voorzien van duidelijke signing met betrekking tot het houden van anderhalve meter onderlinge afstand. In verband met het waarborgen van de anderhalve meter afstand zal de toegang tot het stadion gefaseerd verlopen.
 
Toegang
Tickethouders voor de tweede ring wordt verzocht om van 15.15 tot 16.00 het stadion binnen te gaan. Supporters op de eerste ring wordt verzocht van 16.00 uur tot 16.45 uur het stadion te betreden. Alleen het e-ticket geeft toegang tot het stadion. Tassen groter dan A4-formaat zijn niet toegestaan. Bij iedere tourniquet is er een mogelijkheid je handen te desinfecteren. Toiletgebouwen zijn open en worden extra schoongemaakt.
 
Bij binnenkomst wordt aan iedere supporter een aantal gezondheidsvragen gesteld over klachten als neusverkoudheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, zowel persoonlijk als in de directe omgeving. En of je zelf of in jouw omgeving te maken hebt gehad met het coronavirus. Indien ergens “ja” op geantwoord moet worden, dan kun je om gezondheidsredenen geen toegang tot het stadion hebben.
 
Horeca-app
Naast snoepgoed en drinken is er zondag bij de horeca-units een gehaktbal verkrijgbaar. Tijdens de laatste oefenwedstrijd van vorige week tegen Arminia Bielefeld heeft er een succesvolle test plaatsgevonden met het bestellen van drinken op de tribune via een speciale app van Doofer.com, te downloaden via de Apple & Play Store. Aankomende zondag is het op de eerste ring van alle drie de publiekstribunes mogelijk om horeca te bestellen via deze app.
 
Pendelbussen
Er rijden zondag pendelbussen naar het Hitachi Capital Mobility Stadion vanuit Haren en Hoogkerk. Supporters die gebruik willen maken van deze gratis dienst zijn verplicht vooraf te reserveren. Dit kan via https://www.drenthetours.nl/ Reizigers ouder dan 12 jaar zijn tevens verplicht een mondkapje te dragen in de bus. Bij het instappen moet iedereen een korte vragenlijst invullen. De chauffeur van dienst heeft deze vragenlijst bij zich.
 
Check bij vertrek de weersverwachtingen. Iedere supporter dient de gehele tijd in het stadion op zijn of haar stoel te blijven zitten. Het kan dus zijn dat regenkleding of een warmere jas bij het invallen van de avond gewenst is. 
 
FC Groningen realiseert zich dat de wedstrijdbeleving en de voorwaarden om een stadion te kunnen bezoeken, anders zijn dan gebruikelijk. De Trots van het Noorden probeert alle supporters zo goed mogelijk te bedienen en hoopt dat bezoekers van het Hitachi Capital Mobility Stadion, ondanks de beperkingen vanwege de coronarichtlijnen, een mooie voetbalmiddag beleven. Het Hitachi Capital Mobility Stadion is vanaf dit seizoen net als alle andere stadions in de Eredivisie rookvrij. 

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws