string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Belangrijke informatie bezoekers oefenduel PEC.

Vrijdag 14 augustus 2020 om 08:36

De voorbereiding op een nieuw voetbalseizoen is per definitie een periode waarin trainers zaken uitproberen. Ook de organisatie van FC Groningen gebruikt de oefenwedstrijden in het Hitachi Capital Mobility Stadion om dingen te testen in een tijd waarin coronaprotocollen leidend zijn.

_MG_7495

Zo zullen rond de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle van vanavond, 14 augustus, de horecavoorzieningen weer anders zijn dan bij het eerste oefenduel in eigen huis met Heracles Almelo. In tegenstelling tot die wedstrijd zullen tegen PEC de horecaverkooppunten op de binnen omloop van het stadion nu wel geopend zijn voor de verkoop van enkel drinken en chips en snoepgoed. Bij de horecaverkooppunten in het stadion zijn naast koffie, bier, cola en sinas, ook flesjes water verkrijgbaar.
 
Nieuwe stap
We starten deze wedstrijd met het testen van dit assortiment om te voorkomen dat er rijen ontstaan indien wij eten gaan verkopen. Door deze aanpassing willen we elke wedstrijd weer een nieuwe stap zetten om ons serviceniveau in deze tijd zo optimaal mogelijk te krijgen. Warme snacks zijn wel voorafgaand aan de wedstrijd op de buitenomloop rond het Hitachi Capital Mobility Stadion verkrijgbaar. Op het plein bij de Kolenmuur en ter hoogte van het Noorderpoortcollege aan de Oostzijde van het stadion kunnen er enkel voor de wedstrijd diverse (warme) snacks gekocht worden en is er tevens een ijsje verkrijgbaar. Deze wedstrijd mag er geen (eigen) drinken mee naar binnen worden genomen.
 
Naast bovengenoemde gaan we ook een test doen op de tweede ring van de Tonny van Leeuwen Tribune en de Piet Fransen Tribune. Omdat het wenselijk is zo weinig mogelijk verkeerstromen van mensen in het stadion te hebben, zal horecapersoneel op de tweede ring van de Tonny van Leeuwen Tribune en de Piet Fransen Tribune rondlopen om drinken te verkopen. Op deze tribunedelen zijn namelijk geen verkooppunten gesitueerd, hetgeen wel het geval is op de Koeman Tribune. Betalen van consumpties kan in alle gevallen enkel met PIN.

Twee teams 
Ook de wedstrijd zelf is anders dan anders. Het duel met PEC Zwolle is geen reguliere wedstrijd van 2 x 45 minuten. Hoofdtrainer Danny Buijs stuurt twee verschillende teams het veld in, die ieder een uur voetballen. Er wordt eerst 45 minuten gespeeld waarna een pauze volgt van een kwartier. Het basisteam speelt na de pauze nog een kwartier, waarna er een teamwissel plaatsvindt. Het tweede team gaat vervolgens wederom drie kwartier voetballen om ook daarna een kwartier rust te houden. Na die pauze speelt ook het tweede team nog een kwartier door, waardoor dus uiteindelijk twee teams ieder een uur hebben gevoetbald.
 
Langer dan gebruikelijk
De aftrap van de avond is om 19.00 uur. De wedstrijd is, inclusief de twee pauzes en het wisselmoment van de teams, rond 21.35 uur afgelopen. De aanwezige supporters dienen dus rekening te houden dat ze langer dan gebruikelijk in het Hitachi Capital Mobility Stadion verblijven.
 
Toegang
Supporters dienen minimaal anderhalve meter onderlinge afstand te bewaren en in en rond het stadion de aanwijzingen van FC Groningen-medewerkers op te volgen. Het stadion is voorzien van duidelijke signing met betrekking tot het houden van anderhalve meter onderlinge afstand. In verband met het waarborgen van de anderhalve meter afstand zal de toegang tot het stadion gefaseerd verlopen.
 
Supporters met een kaart voor een zitplaats op de tweede ring wordt gevraagd tussen 17.30 uur en 18.00 uur het stadion te betreden. Daarna kunnen supporters met een toegangsticket voor de eerste ring fasegewijs naar binnen. Zij worden gevraagd tussen 18.10 uur en 18.50 uur plaats te nemen op de plek aangegeven op hun e-ticket.
 
Alleen het ticket geeft toegang tot de wedstrijd, seizoenkaarten en vijfjaarkaarten zijn voor deze wedstrijd geen geldig toegangsbewijs. Tassen groter dan A4-formaat zijn niet toegestaan. Bij iedere tourniquet is er een mogelijkheid je handen te desinfecteren.
 
Gezondheidsvragen
Vooraf worden aan supporters die de wedstrijd willen bezoeken gezondheidsvragen gesteld over klachten als neusverkoudheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, zowel persoonlijk als in de directe omgeving. En of je zelf of in jouw omgeving te maken hebt gehad met het coronavirus. Indien ergens “ja” op geantwoord moet worden, dan kun je om gezondheidsredenen geen toegang tot het stadion hebben. Supporters die de afgelopen twee weken in een vakantiegebied zijn geweest die door de overheid als rood of oranje zijn aangemerkt, mogen het stadion niet betreden.
 
Toiletten
De toiletgebouwen in het Hitachi Capital Mobility Stadion zijn vrijdagavond gewoon geopend en worden net als de trappenhuizen in het stadion extra schoongemaakt. Het supportershome is voorafgaand, tijdens en na de wedstrijd gesloten.
 
Er rijden vrijdagavond geen pendelbussen. Supporters die met de auto naar het stadion komen, kunnen tegen een evenemententarief parkeren op P3.

Gerelateerd nieuws.

58 minuten geleden

Werken aan een beweegrijke toekomst voor het Noorden

2 uur geleden

FC Groningen en TOTO maken risico’s van gokken bespreekbaar met programma ‘Rugdekking’

1 week geleden

Bart en Tim: De helden van het Knickerbockers damesvoetbalteam