string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Bekerweekend op komst voor jeugdteams.

Woensdag 15 oktober 2008 om 15:29

FC Groningen A1 wist afgelopen zaterdag al de volgende bekerronde te bereiken. Komende zaterdag is het de beurt aan D2, C2 en D1. FC Groningen A1 en B1 hebben competitieverplichtingen in Rotterdam. Voor C1 staat geen officieel duel gepland.

FC Groningen A1 won dinsdagavond in Haren met 5-0 een oefenwedstrijd van BV Veendam A1 en bereidde zich daarmee voor op opnieuw een finale in de Nike Eredivisie. Komende zaterdag gaat de ploeg van trainer Paul Raveneau namelijk als hekkensluiter op bezoek bij Sparta Rotterdam, dat momenteel vierde staat op de ranglijst. Groningen heeft vier punten na zeven wedstrijden en Sparta elf. Aanvang is 14.30 uur.

De B1 haalde afgelopen weekend een huzarenstukje uit door FC Utrecht alsnog te verslaan. Komende zaterdag wordt opnieuw een uiterste inspanning gevraagd als de ploeg op bezoek gaat bij koploper Feyenoord in Rotterdam. Na vijf speelronden heeft FC Groningen zes punten en Feyenoord al dertien. Aanvang is 12.00 uur.

De C2 bereikte de eerste knock-outronde via zeges op de C1-teams van Lycurgus, Wildervank en GRC. De tegenstander in deze ronde heet BV Veendam C1, dat uitkomt in de Tweede Divisie D. Daarin is het na zes speelronden vierde op de ranglijst, achter Cambuur, Zwolle en Frisia. Aanvang van het bekerduel op Corpus den Hoorn is 12.00 uur.

FC Groningen D1 won van ONR, Wildervank en BV Veendam in de groepsfase van het bekertoernooi en gaat nu op bezoek bij WVV D1 (13.00 uur), dat speelt in de Tweede Divisie D waarin ook FC Groningen D2 actief is. De Oost-Groningse club staat vierde op de ranglijst en versloeg onlangs BV Veendam D1 nog.

De jongste jeugdploeg van de FC rekende af met de tweedejaars van Roden, GOMOS en LEO Loon en krijgt nu bezoek van Helpman D1, dat in de middenmoot staat geklasseerd van de Noordelijke Hoofdklasse B. In de groepsfase werd onder meer het duel van Be Quick D1 gewonnen door Helpman. Aanvang is 10.30 uur op Corpus.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven