string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bekerduel met Spakenburg op donderdag 12 januari, Feyenoord-thuis een dag verplaatst.

Vrijdag 28 oktober 2022 om 11:00

FC Groningen speelt op donderdag 12 januari tegen SV Spakenburg in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Het duel met de club uit de Tweede Divisie wordt om 20.00 uur gespeeld in Euroborg. Doordat de bekerwedstrijd door de KNVB op donderdag is vastgesteld, wordt het thuisduel met Feyenoord een dag verplaatst naar zondag 15 januari 16.45 uur.

Spakenburg

FC Groningen won in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker van FC Dordrecht, terwijl SV Spakenburg competitiegenoot TEC uit Tiel versloeg. De Trots van het Noorden zal tegen Spakenburg wederom spelen in de zwarte bekertenues waarmee de club landelijke aandacht blijft vragen voor de aardbevingsproblematiek.
 
Eén keer eerder
FC Groningen speelde één keer eerder in de historie tegen ‘De Blauwen’ uit Spakenburg. In 1983 werd in het bekertoernooi de uitwedstijd met 4-1 gewonnen. Verdediger Koos Werkman van Spakenburg doorliep de gehele Opleiding van FC Groningen, maar kwam nooit tot een officieel debuut in Euroborg. De Groninger zal desondanks op donderdag 12 januari 2023 terugkeren op bekend terrein. Het duel met Spakenburg wordt om 20.00 uur afgetrapt. FC Groningen zal haar achterban in december van dit kalenderjaar informeren over kaartverkoop. Het duel zal niet live worden uitgezonden op ESPN.
 
Feyenoord-thuis 
Vanwege de bekerwedstrijd op donderdag 12 januari is de het competitieduel met Feyenoord in Euroborg een dag verplaatst naar zondag 15 januari. Er wordt afgetrapt om 16.45 uur. De eerste Eredivisiewedstrijd van het nieuwe kalenderjaar staat in het teken van In Memoriam. Ieder jaar herdenkt FC Groningen de overleden supporters. Normaliter is dit tijdens de laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar, maar omdat de winterstop dit seizoen heel vroeg intreedt, is gekozen voor het eerste competitieduel in 2023. In Memoriam is een initiatief van de officiële supportersgeledingen van de club in samenwerking met FC Groningen.

20221001FCGRONINGENAZ003

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren