string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Bech on the back’.

Woensdag 18 januari 2023 om 22:14

Mads Bech Sørensen rondde woensdagavond zijn transfer naar FC Groningen af en speelt het komende half jaar op huurbasis in Groningen. De Deen zal vanaf morgen zijn nieuwe teamgenoten ontmoeten en kijkt uit naar spelen in Euroborg.  

De Deense linker centrale verdediger komt over van het Engelse Brentford FC. De 24-jarige Bech Sørensen introduceert zichzelf als volgt: “Ik ben een sterke verdediger die graag de fysieke duels aan gaat, het team wil helpen en goed kan organiseren.”

De verdediger maakt later deze week kennis met zijn nieuwe teamgenoten en keek woensdagavond al rond in Euroborg. “Ik heb al wat videoclips gezien over de sfeer en dat zag er geweldig uit. Ik kan niet wachten om in dit stadion te mogen spelen.”

Bech Sørensen zal spelen met rugnummer 29 en de naam Bech achterop zijn shirt. “In Denemarken speelde ik altijd al met Bech achterop. Door regelgeving in het Championship waarbij je met de laatste achternaam op het shirt moet spelen, veranderde dat in Sørensen. Toen we promoveerden naar de Premier League ging ik weer direct terug naar Bech. Het liefst speel ik met ‘Bech on the back’ dus met mijn eerste achternaam op.”

De Deen kwam al op jonge leeftijd in de opleiding van AC Horsens en debuteerde op 16-jarige leeftijd. Enkele jaren later vertrok Bech Sørensen naar Engeland voor een avontuur bij Brentford. Hij promoveerde met de club naar de Premier League en was in dat seizoen 29 keer basisspeler. Zijn mooiste voetbalmoment tot op heden is voor de Deen zijn Premier Leaguedebuut. “We speelden tegen Arsenal. Een geweldige ervaring op een geweldig niveau, je mag je meten met de beste spelers ter wereld. Je moet altijd aan staan, altijd gefocust zijn.”

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

FC Groningen verlengt contract met keeper Baron

3 dagen geleden

Perspresentatie directeur Van Mosselveld bij FC Groningen

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding