string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Basisschool De Expeditie wint finale project Gezond Scoren.

Woensdag 19 november 2014 om 17:10

Woensdagmiddag 19 november is bij Wolff Groningen in Euroborg het maatschappelijke project Gezond Scoren afgesloten. Drie basisscholen uit de provincie Groningen streden hierbij middels een gezondheidsquiz om de hoofdprijs van 3.000 euro. Dit geldbedrag werd gewonnen door De Expeditie uit Groningen.

Aan Gezond Scoren, een project van de Stichting FC Groningen in de Maatschappij, deden in totaal achttien basisscholen uit het verzorgingsgebied van FC Groningen mee. Het doel van het maatschappelijke project is om de kinderen en hun ouders bewust te maken van én aan te zetten tot een gezonde leefstijl. De doelgroep van Gezond Scoren zijn kinderen in de leeftijd van acht tot en met twaalf jaar op basisscholen uit Groningen en Hoogezand-Sappemeer. Hierdoor bereikt het project Gezond Scoren – waarvan selectiespeler Johan Kappelhof de ambassadeur is – dit jaar meer dan 1.400 bassischoolkinderen en hun ouders.
Video
Gedurende zes weken werd op de deelnemende achttien basisscholen iedere week een gezondheidsthema behandeld. Voor ieder gezondheidsthema had FC Groningen een video opgenomen met in de hoofdrol een speler van de eerste selectie. Binnen de doelgroep fungeren de spelers van FC Groningen als rolmodel voor de kinderen. De video’s werden aan het begin van iedere week vertoond in de klas als introductie op het gezondheidsthema.
Gezond Scoren werd woensdagmiddag afgesloten met een quiz, waarbij drie scholen kans maakten op de hoofdprijs van maar liefst 3.000 euro. De scholen dienden bij hun deelname aan het project aan te geven waarvoor zij het prijzengeld zouden gaan gebruiken, mochten zij dit bedrag winnen. Hiertoe hebben zij een plan ingediend ter bevordering van een gezonde leefstijl van de kinderen op school.
Hardloopbaan
Op basis van de ingediende ideeën kwamen naast winnaar De Expeditie uit Groningen ook De Schakel uit Hoogezand en De Borgmanschool uit Groningen in aanmerking voor de hoofdprijs. De Expeditie gaat het gewonnen bedrag onder meer aanwenden voor een hardloopbaan op het schoolplein, behendigheidsattributen zoals hoepels, stelten en springtouwen en gaat het werken aan een oplossing voor het afschermen van het voetbalplein, zodat de bal niet steeds in de aangrenzende sloot beland.
Verliezend finalist De Borgmanschool en nummer drie De Schakelen ontvingen respectievelijk nog geldprijzen van 1.500 euro en 500 euro. De middag werd gehouden in één van de bioscoopzalen van Wolff Groningen in Euroborg.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven