string(9) "claudebot"

Basis nieuwe FC Groningen onder-12 wordt gelegd.

Woensdag 12 oktober 2022 om 13:58

De nieuwe lichting voor FC Groningen onder-12 begint vorm te krijgen. De eerste zeven spelers die vanaf het seizoen 2023/2024 de selectie van Onder-12 gaan vormen, hebben onlangs een opleidingsovereenkomst getekend bij de Trots van het Noorden. Het zevental is afkomstig uit de regio en zit momenteel in de Voorselectie van de club. 

De zeven jongens die vanaf komende zomer toetreden tot de Opleiding van FC Groningen kwamen onlangs samen op het TopsportZorgCentrum op Sportpark Corpus den Hoorn. Daar tekenden ze met hun ouders/verzorgers een opleidingsovereenkomst en kregen ze een presentatie over de werkwijze bij FC Groningen. “Wanneer je het shirt van FC Groningen mag gaan dragen, is dat natuurlijk een speciaal moment voor deze jongens,” zegt Byron Bakker hoofd voetbalontwikkeling onderbouw binnen de Opleiding.
 
Bijzonder moment
“We maken er altijd iets bijzonders van, inclusief een tekenmoment, foto’s en een presentatie. Daarin leggen we onder meer uit dat de Opleiding werkt met verschillende leerlijnen. Het gaat verder dan alleen presteren op het veld. Wanneer je bij FC Groningen komt voetballen, krijg je de mogelijkheid om te groeien als voetballer en mens.”
 
FC Groningen werkt met een Voorselectie voor spelers jonger dan 11 jaar. De Voorselectie krijgt op woensdagmiddag een extra trainingsmoment geboden op Sportpark Corpus den Hoorn. “De spelers die voorop lopen in hun voetbalontwikkeling en opvallen bij de verschillende jeugdscouts die wij wekelijks bij veel amateurvelden hebben staan, worden uitgenodigd voor deze Voorselectie.”
 
Voorselectie, Voetbalschool
“Het kan ook zijn dat deze spelers zijn opgevallen tijdens de trainingen van onze open FC Groningen Voetbalschool, of bij de activiteiten die de club organiseert in het kader van Trainen als een Prof. Mede door deze activiteiten van onze maatschappelijke voetbalprogramma’s, krijgen we naast de verschillende jeugdscouts die er zijn, een nog beter beeld van de voetballers in onze regio. Wanneer een jongen of meisje wordt uitgenodigd voor de Voorselectie blijft hij of zij altijd ook trainen bij de eigen amateurclub. We vinden als club namelijk dat je op heel jonge leeftijd lekker met vriendjes en vriendinnetjes moet voetballen bij de club uit de buurt.”
 
Uit de regio
De zeven spelers die onlangs hun opleidingsovereenkomst tekenden en komend seizoen doorstromen naar het jongste team binnen de Opleiding, FC Groningen onder-12, zijn allen afkomstig uit de Voorselectie.. “Ze komen allemaal uit ons verzorgingsgebied en daar zijn we trots op. Deze spelers kunnen nu de volgende stap maken in hun ontwikkeling.”
 
De eerste spelers die de selectie van FC Groningen onder-12 voor het seizoen 2023/2024 gaan vormen zijn:
Timm Beuker
Joost Klasens
Isaac Kamara
Djevayo Limahelu
Joah Tahapary
Otis Akpotor
Daan Timmer    

FC Groningen wenst deze FC’ers veel succes en plezier binnen de Opleiding van de club.

onder-12-23241
Onder12-2324

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’