string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bart van Hintum verlaat na dit seizoen FC Groningen.

Maandag 21 maart 2022 om 13:30

Bart van Hintum is bezig aan zijn laatste maanden bij FC Groningen. De 35-jarige verdediger verlaat na dit seizoen de Trots van het Noorden. De FC heeft besloten om Van Hintum geen nieuw contractvoorstel te doen voor het komende seizoen. Hij kan dus transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Van Hintum is voor het derde seizoen actief in Euroborg.

Bart van Hintum kwam in de zomer van 2019 transfervrij over van Heracles Almelo. De linksbenige verdediger speelde tot nu toe 74 officiële wedstrijden voor FC Groningen, voornamelijk als linker centrale verdediger en als linksback. Hij wist tot dusver twee keer te scoren in het groen-witte shirt.

20220320FCUTRECHTGRONINGEN019

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus zegt dat het wikken en wegen was voor de club om Van Hintum al dan niet een nieuw contractvoorstel te doen. “Bart is een op-en-top prof en ondanks zijn gevorderde leeftijd nog steeds fysiek in uitstekende conditie. Daaraan mag menigeen een voorbeeld nemen. Net als in de voorgaande seizoenen, is Bart ook dit seizoen weer van waarde voor de ploeg. Wij moeten nu echter over dit seizoen heen kijken en denken dat zijn rol volgend seizoen anders zou gaan worden. Met het oog daarop maken wij andere keuzes. Bart heeft het tot nu uitstekend gedaan bij de club en wij hopen met elkaar het seizoen op een goeie manier af te sluiten, zodat er een mooie punt achter zijn FC-periode gezet kan worden. Wij wensen Bart veel succes in zijn laatste maanden bij FC Groningen en bij het vinden van een nieuwe uitdaging na dit seizoen.”

20210922GRONINGENVITESSE114

Bart van Hintum zegt in een reactie hierop: “Ik ben teleurgesteld in deze beslissing, want ik had graag nog een jaar door willen gaan bij FC Groningen. Met het oog op de toekomst was het voor mij belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen, zodat ik keuzes kan gaan maken. Die duidelijkheid is er nu. Ik wil mijn periode in Groningen goed afsluiten en daartoe hebben wij in de komende weken nog alle mogelijkheden. Er is nog veel te winnen. Ik ben de club dankbaar voor de kans die ze mij drie jaar geleden hebben geboden en voor de steun en ruimte die mijn gezin en ik dit seizoen hebben gekregen in moeilijke privéomstandigheden. Dat laatste geldt natuurlijk ook voor alle ondersteunende berichten en acties van de supporters. Het laat de warmte van deze club zien. Ik ga een mooie FC-periode afsluiten en hopelijk kunnen we dat doen met een succesvol slot van de competitie.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’