string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Bacuna: ‘Goede gevoel meenemen naar zaterdag’.

Woensdag 05 april 2017 om 23:03

FC Groningen won woensdagavond in het eigen Noordlease Stadion met 2-0 van NEC. Bryan Linssen keerde terug van een schorsing en begon in de basisopstelling. Juninho Bacuna maakte met een schitterend afstandsschot zijn eerste treffer voor FC Groningen. 

De opluchting bij Bacuna was groot na afloop van de wedstrijd tegen de Nijmegenaren. Niet alleen wist FC Groningen eindelijk weer eens te winnen, maar zelf is de middenvelder ook van de hatelijke nul af. “Ik raakte de bal goed,” lacht Bacuna. “We hebben heel veel gelijkgespeeld en dan is het een heerlijk gevoel om weer een keer te winnen.”
 
Mooi gevoel
NEC-thuis zal een wedstijd zijn die Bacuna zich nog lang zal herinneren. “Ik maak een doelpunt, geef een assist en word Essent Man of the Match, dat geeft natuurlijk een mooi gevoel. Ik ben blij dat ik het team heb kunnen helpen, mag daar vanavond thuis nog even van genieten, maar daarna moet de knop om. Zaterdag wacht alweer de volgende belangrijke wedstrijd.”
 
FC Groningen reist zaterdag naar Den Haag waar de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma staat. Bacuna hoopt het goede gevoel van de overwinning tegen NEC vast te houden. “Na zoveel gelijke spelen zijn we daar eindelijk vanaf door deze overwinning. Dit goede gevoel moeten we meenemen naar zaterdag.”
 
Vertrouwen
Bacuna gaf bij de eerste Groningse goal een assist aan Mimoun Mahi, maar het voorwerk werd gedaan door een fel storende Bryan Linssen die de bal afsnoepte van de NEC-verdediger. “Ik loer op die ballen, probeer in te schatten waar ze gaan spelen en klets er dan vol op,” zegt Linssen. “Ik denk dat de overwinning verdiend is. We kregen het duel na de eerste tien minuten onder controle en kunnen ook tevreden zijn over het spel. Het is alleen jammer dat we niet verder uitbouwen.”
 
De opluchting over de gewonnen wedstrijd was volgens Linssen groot in de FC-kleedkamer. “Het is voor ons een grote ontlading, nu kun je ook door. Vertrouwen doet alles met een ploeg. We kregen al snel het gevoel dat we de wedstrijd vandaag over de streep zouden trekken. Ik heb zelf ook een lekkere wedstrijd gespeeld, heb wat kansen gehad en het is zonde dat ik niet scoor. Ik was inderdaad op zoek naar een goaltje, dat doe je als je er lekker in zit en hoort volgens mij ook bij een spits.”

20170405JV4660linssen

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven