B1 wint na memorabele comeback.

Woensdag 19 oktober 2011 om 23:16

De topper in de Eerste Divisie A werd een prooi voor FC Groningen/Cambuur B1. De ploeg werkte tegen Zeeburgia B1 een 0-3 achterstand weg en pakte de winst in de allerlaatste minuut.

De doelpunten van B1, C1 en D1 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
FC DEN BOSCH A1 1-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
1-0 (78.)
opstelling FCG A1 Stefan van der Lei, Paulo Francisco, Marnick Ottens (80.Noureddine Boutzamar), Hans Hateboer, Ardavazd Gazarjan, Jesse Renken, Robby Holder (80.Ifeayi Gorissen), Yoell van Nieff (85.Bryan Inge), Tigran Gazarjan, Kevin Mennega (80.Burak Saban), Mark Diemers (90.Ron Janzen).
De A-junioren van trainer Paul Raveneau leden een schlemielige nederlaag in Den Bosch. FCG domineerde vanaf het begin en had ook veruit het meeste balbezit. Al na drie minuten raakte Kevin Mennega de paal. Even later werd een kopstoot van Jesse Renken gered door de Bossche doelman. Tien minuten voor tijd leverde een mooie actie van Mennega ook geen treffer op. Vlak voor rust werd vervolgens de grootste kans uit de eerste drie kwartier gemist. Na de thee een eerste schotpoging van Den Bosch maar FCG bleef het initiatief houden. In de 54ste minuut kon een speler van de thuisploeg met rood van het veld vertrekken. Een vrije trap werd door Hans Hateboer naast gekopt. Even daarna een prachtig afstandsschot van Marnick Ottens die op grootse wijze door de doelman van de thuisploeg werd gered. De FC kreeg nog eens legio corners maar zoals al vaker dit seizoen kon het doel niet worden gevonden. In de 78ste minuut gebeurde datgene wat gevreesd werd. Uit een van de spaarzame momenten voor het doel van FCG werd de bal uit een vrije trap ingekopt waardoor Raveneau en zijn mannen met lege handen de bus richting Groningen instapten.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 4-3 ZEEBURGIA B1
0-1 (8.), 0-2 (24.), 0-3 (38.), 1-3 Hussein Igiraneza (44.), 2-3 Richairo Zivkovic (58.), 3-3 Richairo Zivkovic (73.), 4-3 Pier Veldman (80.)
opstelling FCG B1 Wieger Sietsma, Jim de Leeuw, Thijs Gerlofs (Keziah Veendorp), Roland Baas, Tolgahan Cicek, Glenn Bijl, Kasper Oldenburger, Willem Gootjes (Pier Veldman), Richairo Zivkovic, Yoeri Ploeger (Firosan Ademi), Hussein Igiraneza.
Het duel op Corpus den Hoorn was er een tussen de nummers een en twee van de ranglijst. Vanaf het begin probeerde de thuisploeg het initiatief te nemen. Dat lukte maar het stapte ook in de val van de gevaarlijke aanvallen van de gasten. In de 8ste mnuut viel al de 0-1 te noteren na een prima aanval van de Amsterdammers over rechts. Vijf minuten later kreeg Hussein Igiraneza twee goede kansen om gelijk te maken. Tot tweemaal toe redde de goalie van de uitploeg. Nadat Richairo Zivkovic voorlangs en in het zijnet schoot kwam er meer onheil over de ploeg van trainer Moltmaker. In de 24ste minuut kon een speler van Zeeburgia de bal van dichtbij en geheel vrijstaand inkoppen. Igiraneza kopte vervolgens aan FC-zijde over en twee minuten voor rust viel na opnieuw een snelle uitbraak ook nog eens de 0-3.
De thuisploeg moest na rust derhalve alle zeilen bijzetten. En dat lukte! Igiraneza profiteerde van een blunder in de verdediging van Zeeburgia en schoot beheerst de 1-3 binnen. Meteen daarna schoot Zivkovic van dichtbij op de keeper en niet veel later miste ook Firosan Ademi in kansrijke positie. Wel gemeld dient te worden dat de gasten af en toe dreigend voor het doel van Wieger Sietsma bleven. In de laatste twintig minuten kreeg FCG steeds meer een overwicht en ook conditioneel was het veel sterker. Na een voorzet van Ademi verschalkte Zivkovic de doelman en de wedstrijd was weer helemaal open. Zeven minuten voor tijd werd de veerkracht beloond. Opnieuw Zivkovic kon van dichtbij binnenschieten en daarmee ook de 3-3 stand. FCG rook uiteraard meer en de drie punten werden alsnog binnen gehaald. Invaller Pier Veldman ging door vanop rechts en schoot de bal in de verste hoek in het doel. De gasten kregen daarna nog wel twee vrije trappen maar de zege werd niet meer uit handen gegeven.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 3-3 VITESSE/AGOVV C1
1-0 Stan Haanstra (34.), 1-1 (35.), 1-2 (42.), 2-2 Stan Haanstra (50.), 2-3 (53.), 3-3 Dave Bosgraaf (54.)
opstelling FCG C1 Kevin Wilpstra, Daan Ganzinga, Peter van Son, Twan Nieboer, Wessel Koomans (36.Dennis van Duinen), Dave Bosgraaf, Niels Ridderstap, Gerald Postma, Stan Haanstra, Jur Wardenier (51.Jari Slort), Rutger Etten (36.Mohammed Abdoel Karim).
In een aantrekkelijke wedstrijd stapten beide ploegen met een punt van het veld. Toch waren de gasten in het begin de gevaarlijkste ploeg. De eerste kans werd door de Gelderse ploeg over geschoten waarna ook doelman Kevin Wilpstra een redding moest verrichten. Na achttien minuten opnieuw een goede mogelijkheid voor de gasten maar ditmaal werd de bal te slap ingeschoten. In de aanval daarop moest de doelman van Vitesse/AGOVV op een schot van Stan Haanstra zijn eerste redding verrichten. Het venijn zat hem in de staart. In de slotminuut schoot Haanstra vanuit een moeilijke hoek de bal hard en hoog binnen maar toch werd er gerust met een gelijke stand. Een inzet werd door een Groningse verdediger in eigen doel verwerkt. Na rust volgden veel doelpunten in een relatief kort tijdsbestek. In de 42ste minuut kwam de tegenstander voor de eerste maal op voorsprong. Acht minuten later toonde Niels Ridderstap zich onverzettelijk. Dat werd beloond met een kans voor Haanstra die hiermee wel raad wist: 2-2. In de 53ste minuut werd dom balverlies op de helft van Vitesse/AGOVV afgestraft en weer keek groenwit tegen een achterstand aan. Niet veel later viel echter ook alweer de 3-3. Een lange vrije trap van Peter van Son belandde voor de voeten van Dave Bosgraaf die eenvoudig binnen kon tikken. In het vervolg kregen beide teams nog kansen. Zo schoten de gasten nog in kansrijke positie over terwijl de Vitesse-goalie nog bijna werd verrast door een vrije trap van Van Son.
GVAV RAPIDITAS C1 1-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
0-1 Mathijs Elderman (5.), 0-2 Jan Hup (60.pen.), 1-2 (62.)
opstelling FCG C3 Jan Hoekstra, Emiel Seigers, Jan Hup, Daan Wijma, Brandon Hartsuiker, Nagesh Amatsaleh (Ruendel Martina), Ozan Kokcu (Ids Hannema), Mathijs Elderman, Marcel Mannes, Dennis Molema (Lorenzo Valente), Eike Begemann.
De eerstejaars C-junioren behaalden ternauwernood de volgende ronde in het bekertoernooi. De start was prima en al na vijf minuten lag in Kardinge de bal in het doel. Mathijs Elderman was de maker van de 0-1. De thuisploeg opereerde met name fysiek en daar had FCG het soms moeilijk mee. Toch werd de rust ongeschonden bereikt. In de tweede 35 minuten viel de beslissing na ongeveer 25 minuten spelen. De gasten werd een strafschop toegekend en GVAV moest verder met tien spelers. Jan Hup schoot de elfmeter onberispelijk binnen. Vlak daarna viel nog wel de aansluitingstreffer maar de ploeg van trainer Rene Wollerich stapte toch als winnaar van het veld.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 5-0 HEERENVEEN/EMMEN D2
1-0 Alex Breise (10.), 2-0 Tommie van de Looi (21.), 3-0 Jhurrey Margaritha (39.), 4-0 Martijn van Maastrigt (42.), 5-0 Jhurrey Margaritha (49.)
opstelling FCG D1 Teun Hoekstra, Armani Mardjoeki, Dion Paapst, Oege Sietse van Lingen, Bas van Veen, Tommie van de Looi, Marc Vegter, Daniel Teune, Tristan Cooke, Martijn van Maastrigt, Alex Breise. Wissels: Daniel Camara Bos, Wouter de Mare, Jhurrey Margaritha, Jochem de Vries, Luuk Zwiers.
De onder-13 ploeg van trainer Hugo won ook haar tweede wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi. Na de zege in augustus tegen FC Zwolle werd ditmaal de D2 van H’veen/Emmen eenvoudig aan de kant gezet. Toch begon de thuisploeg slap aan de wedstrijd en was het een wonder dat de gasten niet aan de leiding kwamen. In de eerste tien minuten verschenen ze tot tweemaal toe vrij voor de Groningse goalie maar in beide gevallen werd de bal net naast geschoten. De eerste kans voor de FC was wel raak. Een prima voorzet van Marc Vegter werd binnengekopt door Alex Breise. In de 21ste minuut werd de voorsprong verdubbeld. Tommie van de Looi tikte de bal beheerst over de uitkomende doelman binnen. Uit de laatste actie van de eerste helft dreigde H’veen/Emmen nog gelijk te komen maar een inzet belandde via de lat terug in het veld. De tweede helft begon identiek aan de eerste met veel dreiging van de tegenstander. Eerst moest doelman Teun Hoekstra redding brengen, even later werd voor de tweede maal de dwarsligger geraakt. De thuisploeg ging wel goed met de mogelijkheden om. Jhurrey Margaritha schoot van dichtbij de derde treffer binnen en drie minuten later rondde Martijn van Maastrigt een eigen rush beheerst af: 4-0. In de resterende tijd kopte Van de Looi nog over terwijl de Groningse defensie nog een bal van de doellijn moest halen. Tien minuten voor het laatste fluitsignaal bepaalde Margaritha de eindstand op 5-0.