string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

AZ te sterk voor FC Groningen..

Dinsdag 03 maart 2009 om 10:57

In Alkmaar had FC Groningen afgelopen zaterdagavond niets in te brengen tegen de sterke ploeg van trainer Louis van Gaal. AZ liet met goed spel zien waarom het met afstand op de eerste plaats van de ranglijst staat. Twee doelpunten van Pellè en en één doelpunt van Moussa Dembélé zorgden voor de 3-0 nederlaag van FC Groningen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het AZ dat gevaarlijk was. De eerste kans was al in de tweede minuut voor spits Graziano Pellè en een minuut later kopte hij al raak. Swerts kon de bal voorleggen en Pellè kon de bal bij de eerste paal binnen koppen: 1-0. FC Groningen kwam nauwelijks aan voetballen toe en de kansen kwamen dan ook van de voeten van AZ- spelers. Luciano hield FC Groningen op de been door redding te brengen op schoten van  Demy de Zeeuw, Maarten Martens en Mounir El Hamdaoui. Het laatste gedeelte van de eerste helft gebeurde er eigenlijk niets meer en konden de Groningers zich voorzichtig herpakken.
De tweede helft was er niets veranderd. De opstellingen waren hetzelfde en AZ was de ploeg in balbezit. In de 57ste minuut was het de hoekschop van Stijn Schaars die AZ verder op voorsprong bracht. Granqvist gleed weg en de vrije Graziano Pellè had de hoek voor het uitkiezen en kopte de bal binnen: 2-0. Sankoh kreeg vervolgens de enige gele kaart van de wedstrijd voor een overtreding op Pellè. Na iets meer dan een uur spelen ging Ron Jans wisselen, Paul Matthijs en debutant Dennis Krohne kwamen in het veld voor Martijn Meerdink en Evgeniy Levchenko. Toch bleven de beste kansen voor AZ. Sankoh kon de bal nog net van de lijn halen op een inzet van opnieuw Pellè.
Bij AZ kwam Brett Holman in het veld voor Demy de Zeeuw en kreeg de man van de wedstrijd Graziano Pellè een applauswissel en werd vervangen door Nick van der Velden. Bij Groningen ging Tom Hiariej naar de kant en voor hem in de plaats kwam Ondrej Svejdik. Moussa Dembélé maakte het Alkmaarse feest extra compleet door vijf minuten voor tijd zijn rush af te ronden met een knalhard schot voorbij Luciano: 3-0. FC Groningen kwam niet verder dan een paar afstandsschoten van Marcus Berg en Gonzalo Garcia, waardoor er niets te halen viel in Alkmaar.
Opstelling FC Groningen
Luciano; Hiariej (76’ Svejdik), Sankoh, Granqvist, Stenman; Holla, Meerdink (65’ Krohne), Levchenko (c; 66’ Matthijs), Lovre; Berg, Garcia. Rest bank: Van Loo, Ajilore, Metaj, Kluin.
Vanuit de Junior Club waren er twee FanTour bussen met supporters naar Alkmaar vertrokken om FC Groningen aan te moedigen. Ondanks het verlies was de sfeer in de bussen goed en was er gezorgd voor een leuke film, wat te drinken en een hoop lekkers. Voor de line- up waren elf leden van de Junior Club al eerder naar het stadion vertrokken om aan de hand van een FC Groninger speler het veld op te lopen. Dit waren: Kevin Kwint, Poya M. Seifar, Jaimiro Marto, Ricardo Melessen, Indy Naberman, Sander Otto, David Reith, Mike Rijskamp, Wesley Smith, Thomas Steur en Rheij Suringa.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’