string(9) "claudebot"

Arts: ‘Tijd voor winst in een uitwedstrijd’.

Vrijdag 30 september 2016 om 14:30

Trainer Alfons Arts van FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag 1 oktober met zijn ploeg de uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys. Een strijd op Sportpark Middelmors tussen de nummers 8 en 9 van de ranglijst. “In mijn ogen is Rijnsburgse Boys één van de kandidaten voor de titel in de Derde Divisie Zaterdag,” vertelt de FC-coach.

Na de zege van afgelopen zaterdag op Harkemase Boys stapt de ploeg zaterdagochtend in de bus voor een reis van ruim 235 kilometer. “We willen graag de lijn doorzetten van de laatste weken,” aldus Arts die in de eerste zeven speelronden 10 punten pakte, net als Rijnsburgse Boys. “Wij spelen al een aantal weken nagenoeg in dezelfde samenstelling en de tijd van gewenning is nu voorbij. Het wordt tijd dat we eens een goed resultaat pakken in een uitwedstrijd. Tot dusver hebben we één punt gepakt op vreemde bodem.”

Duels
Tegenstander Rijnsburgse Boys werd weer uitvoerig geanalyseerd en is weer zo’n voorbeeld van een typische topamateurploeg. “Met een sterk aanspeelpunt voorin, een voetballend middenveld en een degelijke verdediging. Bijzonder is dat ze spelen met een ‘linkspoot’ op rechts en een ‘rechtspoot’ op links. En het is een ploeg die het randje opzoekt, die de scheidsrechter laat bepalen hoe ver de ploegen mogen gaan. Ze ontzien de duels niet en daar moeten wij ons tegen zien te wapenen.”

Concurrentie
Langzaamaan begint Arts in elke linie keuzes te krijgen. “Robbert de Vos is weer volledig hersteld en Keziah Veendorp en Glenn Bijl zijn weer meer op het trainingsveld te zien. Het was voorafgaand aan het seizoen de wens dat er voor elke positie concurrentie zou zijn. Zo houden de spelers elkaar scherp en is er onderling voldoende weerstand op de training. Het moet voor geen enkele speler een vanzelfsprekendheid worden dat hij elke week speelt.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’