string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Arbiter Van den Kerkhof op herhaling tegen Roda.

Woensdag 07 december 2016 om 12:16

Martin van den Kerkhof is voor het tweede opeenvolgende seizoen de scheidsrechter bij FC Groningens thuisduel met Roda JC Kerkrade. De editie van vorig seizoen eindigde in een 1-0 overwinning voor de thuisclub. Albert Rusnak werd matchwinner, terwijl de Slowaak vlak voor tijd ook nog een strafschop miste.

Het wordt vrijdagavond in het Noordlease Stadion vanaf 20.00 uur de vierde officiële wedstrijd van FC Groningen onder leiding van Martin van den Kerkhof. Naast bovengenoemd duel met Roda floot de 32-jarige arbiter uit Breukelen eerder ook de Eredivisie-duels met FC Twente in Enschede (27 februari 2016) en AZ (8 februari 2015) op Groningse bodem. Die beide wedstrijden gingen voor FC Groningen met respectievelijk 2-0 en 2-4 verloren.
 
Dezelfde namen
Niet alleen de scheidsrechter is komende vrijdag een vertrouwde naam bij FC Groningen – Roda JC Kerkrade. In vergelijking met het duel in februari van dit jaar kunnen van de veertien spelers, die de thuisploeg destijds benutte, er dit keer twee namen niet worden teruggevonden op het wedstrijdformulier. Rasmus Lindgren en Lorenzo Burnet staan niet meer onder contract bij FC Groningen. De overige twaalf ingezette spelers kunnen vrijdagavond opnieuw worden opgesteld door trainer Ernest Faber. Of dit ook het geval zal zijn, moeten de komende dagen gaan uitwijzen.

Vrijdag 9 december, speelronde 16 van de Eredivisie: FC Groningen – Roda JC Kerkrade
Noordlease Stadion Groningen
Aftrap 20.00 uur

Duel met Roda 1516

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven