string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Antonia: ‘Lekker om weer volle week te trainen’.

Vrijdag 04 december 2015 om 15:02

FC Groningen sluit zondag speelronde 15 in de Eredivisie af met de late middagwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. In tegenstelling tot het treffen van vorige week tegen ADO Den Haag kon de ploeg zich de gehele week voorbereiden op het duel in Limburg. Jarchinio Antonia hoopt in het uiterste zuiden van het land de goede reeks van de FC voort te zetten.

De Trots van het Noorden vertrekt een dag voor de wedstrijd al richting Limburg om zich zo optimaal mogelijk voor te bereiden op het treffen tegen Roda JC. “Je kunt niet vier uur in een bus zitten en dan direct goed voetballen,” vertelt Antonia. “Daarom is het verstandig om een dag eerder te vertrekken. Zo hebben we voldoende rust en kunnen we goed eten.”
Kaarten
Antonia is zowel op als buiten het veld een aanwezige speler. Een lange busreis lijkt geen pretje voor de buitenspeler, maar hij vindt het geen probleem. “Ik kan inderdaad vrij druk zijn, maar heb ook een rustige kant. We hebben een kaartgroepje waarmee we aan het kaarten zijn in de bus.”
Volgens de aanvaller kende het team een goede trainingsweek waarin goed werd getraind. “Het was lekker om weer een volle week te kunnen trainen. De groep wordt weer completer en dat is een goed teken.”
Hard werken
Antonia begon het seizoen als basisspeler, maar raakte mede door een kaakoperatie zijn plaats in het elftal kwijt. De laatste weken stond de rappe aanvaller weer aan de aftrap. “Ik moest op een vervelend moment worden geopereerd en was daarna mijn plek even kwijt. Het stond toen goed en dan is het logisch dat de trainer niet gaat wisselen. Ik heb hard gewerkt op de training en ook in de wedstrijden. Het kan aanvallend beter en daar moet ik hard aan blijven werken.”
Goede reeks
FC Groningen speelde in het verleden 35 keer in Limburg tegen Roda JC en wist daarvan slechts zes wedstrijden te winnen. De laatste ontmoeting tussen beide clubs werd gewonnen door de Trots van het Noorden, maar Roda JC blijkt statistisch gezien een lastige tegenstander te zijn. “Soms hebben clubs bepaalde tegenstanders waartegen het moeilijk is. Ik geloof daar wel in, zelf heb ik het bijvoorbeeld altijd lastig tegen Cambuur. Ik verwacht een lastige wedstrijd. Roda heeft niets te verliezen en heeft dit seizoen al verschillende systemen gespeeld. Snelle spitsen, diepgaande middenvelders en opkomende backs. We moeten oppassen.”
Aan de andere kant kan FC Groningen de laatste weken terugkijken op een goede reeks wedstrijden waarin de ploeg al zes competitiewedstrijden niet in verslagen. “We zijn inderdaad bezig aan een goede reeks. In de tweede helft tegen Olympique Marseille hielden we ons aardig staande en zowel tegen De Graafschap als tegen ADO Den Haag hebben we gewonnen. Al hadden we tegen Den Haag wel een gelukje door de late treffer. We hebben uitgesproken om bij de eerste vijf te willen eindigen en om dat te bereiken, moeten we iedere wedstrijd keihard blijven werken.”

Gerelateerd nieuws.

23 uur geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven