string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Antonia en Van der Velden bij start ‘Groene donderdag’.

Woensdag 02 juli 2014 om 10:50

FC Groningen heeft de start van de vrije verkoop voor de eerste Europese thuiswedstrijd in de Europa League, komende donderdag, omgedoopt tot ‘Groene donderdag’. Het is een verwijzing naar de grote uittocht van de eerste zomervakanties, die komend weekeinde in Noord-Nederland beginnen.

Op de wegen naar met name Zuid-Europa wordt het dan zo druk, dat er traditioneel gesproken wordt van ‘Zwarte zaterdag’. Met een knipoog naar die uitstroom hoopt de club op een vergelijkbare grote instroom richting Euroborg op donderdag 24 juli. Om 19.30 uur neemt de FC het die avond in eigen huis op tegen de winnaar van het duel in de eerste voorronde tussen het Schotse Aberdeen en Daugava Riga uit Letland.
Nieuwe personeelsleden
Speciaal om extra aandacht te genereren voor de start van de vrije verkoop, heeft een traditioneel populair en bekend verkooppunt van FC Groningen – Primera Minke aan de Nieuwe Ebbingestraat – donderdagmiddag tussen 17.00 uur en 18.00 uur twee extra nieuwe personeelsleden. Nick van der Velden en Jarchinio Antonia zullen namelijk in de winkel assisteren bij de kaartverkoop. Dus supporters, die nog voor hun vakantie een Europees ticket willen kopen, kunnen bij deze twee selectiespelers een kaart aanschaffen.
Europese wedstrijden
Donderdagavond zal de technische staf van FC Groningen in de personen van Beloften-coach Paul Raveneau en teammanager Bas Roorda voor de eerste keer de mogelijke tegenstanders in de Europa League aan het werk zien. Aberdeen neemt het dan in eigen huis op tegen Daugava Riga. Een week later zullen hoofdtrainer Erwin van de Looi en diens eerste assistent Dick Lukkien in Letland de return bijwonen. Na die returnwedstrijd weet FC Groningen definitief tegen welke ploeg het op donderdag 17 en 24 juli Europees gaat aantreden.
In volle gang
De kaartverkoop voor de thuiswedstrijd van FC Groningen op donderdag 24 juli in Euroborg is overigens al in volle gang. Hoewel door de zomervakantie veel supporters wellicht niet in de gelegenheid zijn het eerste Europese duel na zeven jaar in Euroborg bij te wonen, is de belangstelling onder seizoenkaarthouders goed te noemen. Tot en met vandaag (woensdag 2 juli – red.) kunnen seizoenkaarthouders voor 12 euro hun eigen plek reserveren. Vanaf morgen (donderdag 3 juli – red.) gaat de vrije verkoop van alle resterende kaarten van start met ‘Groene donderdag’ en dan is de prijs voor een los ticket 18 euro.
Verloten
Vandaag (woensdag – red.) zal FC Groningen onder alle seizoenkaarthouders, die hun eigen plaats reeds hebben teruggekocht, zeven keer twee plaatsen op de hoofdtribune verloten met rond de wedstrijd toegang tot de Essent Lounge. En donderdag gaat de club zeven uur lang elk uur twee stoelen van supporters, die hun kaart in de FanCorner komen kopen, upgraden naar de hoofdtribune. Ook hierbij geldt op donderdag 24 juli toegang tot de Essent Lounge.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven