string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Andersson vierde Zweed in Groningse selectie.

Maandag 01 september 2008 om 17:30

FC Groningen heeft zich op de laatste dag van de transfermarkt versterkt met Petter Andersson. De 23-jarige Zweed tekende in Euroborg een vierjarige verbintenis. De aanvallend ingestelde middenvelder wordt per direct overgenomen van Hammarby. Met de overgang van Andersson naar FC Groningen is een bedrag van 880.000 euro gemoeid.

Petter Andersson kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten, waarbij zijn kracht vooral in het aanvallende gedeelte ligt. Ook kan hij als tweede spits opereren. FC Groningen had Andersson, die met het rugnummer 20 gaat spelen, al veel langer in het vizier. De bedoeling was om hem tijdens het transferwindow van komende winter vast te leggen. Door het vertrek van Stefan Nijland naar PSV achtte de Groningse clubleiding het wenselijk Andersson eerder naar Euroborg te halen.
“We hebben Andersson al veel langer op het oog”, laat manager technische zaken Henk Veldmate weten. “We zijn blij dat we hem nu al naar Euroborg hebben weten te halen. Andersson is een multifunctionele aanvallend ingestelde middenvelder. Hij kan vanaf de vleugels spelen, maar ook achter de spitsen of als tweede spits.” Andersson is tweevoudig Zweeds A-international. Hij kwam twintig keer uit voor nationale jeugdteams in Zweden. In vijf seizoenen Hammarby scoorde Andersson vijftien keer. Dit jaar kwam hij in negentien competitiewedstrijden tot zes doelpunten.
Na het vertrek van Nijland liet FC Groningen weten het liefst een centrumspits te willen aantrekken. “Dat was inderdaad ook onze bedoeling”, legt Veldmate uit. “Maar de afgelopen week hebben wij een hele lijst met potentiële spitsen afgehandeld, echter zonder resultaat. Het bleek een heel lastige opgave en wij wilden ook alleen verantwoorde dingen doen. Met Andersson denken wij goed geanticipeerd te hebben op de ontstane situatie.”
Andersson zelf is heel blij dat hij nu al de overstap naar Groningen kan maken. “Aanvankelijk had FC Groningen geen haast met een overgang en was het uitgangspunt dat ik in de winterstop zou overkomen. Dat veranderde na het vertrek van Nijland naar PSV. Voor mij is dat goed nieuws. Met Hammarby hebben we namelijk geen zicht meer op een prijs dit seizoen. Het is voor mij beter nu al aan te sluiten bij FC Groningen, zodat ik kan wennen in mijn nieuwe omgeving.”
De keuze voor FC Groningen is voor Andersson duidelijk. “Dit is een goede stap in mijn carrière. Ik kan me hier verder ontwikkelen als voetballer en ik denk dat de Eredivisie prima bij mij past. Ik heb recentelijk contact gehad met Marcus Berg en hij vertelde me alleen maar positieve dingen over FC Groningen. Met Fredrik Stenman en Andreas Granqvist speelde ik in Zweden onder-21. Ook hen ken ik dus en dat alles maakte FC Groningen voor mij een heel interessante optie.”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’