string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Andersson en Veldmate vinden nieuwe club.

Woensdag 27 juni 2012 om 14:09

Petter Andersson heeft een nieuwe club gevonden. De 27-jarige Zweed tekende een vierjarig contract bij FC Midtjylland in Denemarken. Jeroen Veldmate staat de komende drie seizoenen onder contract bij Heracles Almelo.

Andersson vertrok aan het einde van het afgelopen seizoen bij FC Groningen. De aanvoerder bereikte in Euroborg ondanks langdurige onderhandelingen geen overeenstemming over een nieuwe verbintenis. Andersson gaat in Denemarken voetballen voor de voormalige club van Oluwafemi Ajilore.
Jeroen Veldmate
Eerder koos Jeroen Veldmate voor een overgang van Sparta Rotterdam naar Heracles Almelo. De verdediger kwam in Almelo tot een driejarig akkoord. Ook FC Groningen was geïnteresseerd in een terugkeer van Veldmate naar Euroborg. De linksbenige speler doorliep de jeugdopleiding van FC Groningen en speelde voor zijn vertrek naar Sparta Rotterdam 17 officiële wedstrijden in het eerste elftal van de FC. Veldmate twijfelde echter over een terugkeer in Euroborg en besloot uiteindelijk voor Heracles te kiezen.
Algemeen directeur Hans Nijland laat weten dat deze transfer FC Groningen nog een bepaalde vergoeding oplevert. “Bij de verkoop van Jeroen aan Sparta zijn indertijd financiële afspraken gemaakt. Wij ontvangen nu een doorverkooppercentage voor de overgang van Jeroen naar Almelo. Wij respecteren zijn besluit om niet voor FC Groningen te kiezen en wensen Jeroen veel succes bij Heracles.”

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren