string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Andere kaders voorrangsgroep uitwedstrijden.

Maandag 24 juli 2023 om 14:00

FC Groningen verkocht dit seizoen meer seizoenkaarten dan vorig jaar. Ook buiten Euroborg is de support de afgelopen jaren zichtbaar gegroeid. Vanwege de populariteit van uitwedstrijden werkt de FC, in samenspraak met de verschillende supportersgroeperingen, met een voorrangsgroep. In het verleden was deze groep bekend onder de naam loyaliteitsgroep. De kaders voor deze groep zijn voor het seizoen 2023/2024 aangepast ten opzichte van afgelopen jaren.

Supporters die de afgelopen twee seizoenen – 2021/2022 en 2022/2023 – bij elkaar elf uitwedstrijden of meer hebben bezocht, behoren tot de voorrangsgroep. Het gaat hier om competitie- en bekerduels. Dit is in totaal een groep van zo`n 300 supporters. Voorheen behoorden ook de vijfjaarkaarthouders en supporters met vijf seizoenen aaneengesloten een seizoenkaart tot deze groep, dit is komend seizoen niet meer het geval.

Kleinere uitvakken
Een belangrijke reden om de criteria voor de voorrangsgroep aan te passen, is omdat de capaciteit van de uitvakken in de Keuken Kampioen Divisie veel kleiner is. De jong-teams buiten beschouwing gelaten is er bij iedere uitwedstrijd in ieder geval plaats voor de supporters uit de voorrangsgroep, mits het gehele vak kan worden benut en er geen aanvullende beperkingen worden opgelegd vanuit de (lokale) overheid. Daarnaast blijft er onder normale omstandigheden altijd een aantal kaarten beschikbaar voor supporters die (nog) niet horen bij de voorrangsgroep. Belangrijk om de doorstroom richting deze groep te waarborgen.

Twee verkoopmomenten
Uit het overleg met de supportersgroeperingen is ook gekomen dat FC Groningen bij uitwedstrijden gaat werken met twee verkoopmomenten. De voorrangsgroep is op de woensdag 09.00 uur ruim twee weken voorafgaand aan de uitwedstrijd aan de beurt. Zij hebben tot de dinsdag 23.59 uur daaropvolgend het eerste recht op het kopen van een kaart. Een dag later om 09.00 uur zijn supporters met een seizoenkaart of clubcard aan de beurt. Dinsdag 23.59 uur voorafgaand aan de uitwedstrijd sluit de verkoopperiode, ongeacht of de wedstrijd op vrijdag, zaterdag, zondag of maandag wordt gespeeld.

De voorrangsperiode van de Supportersvereniging verdwijnt. Deze voorrangsperiode is ooit begin deze eeuw ingevoerd omdat er weinig supporters meegingen naar uitwedstrijden en uitwedstrijdenbezoek op deze wijze werd gestimuleerd. Door de stijging van de populariteit van uitwedstrijden en de beperkte capaciteit van uitvakken, is besloten met de SV-voorrangsperiode te stoppen. SV-leden die afgelopen twee seizoenen elf of meer uitwedstrijden hebben bezocht met de SV-bus behoren uiteraard tot de nieuwe voorrangsgroep. FC Groningen zal later deze week een mail sturen naar de circa 5.400 supporters die behoorden tot de loyaliteitsgroep met daarin de informatie of de desbetreffende supporter bij de nieuwe voorrangsgroep hoort.

Na dit seizoen
De voorrangsgroep voor het seizoen 2024/2025 wordt aan het begin van dat seizoen vastgesteld in overleg met de supportersgroeperingen. Deze zal op basis van het uitwedstrijdenbezoek van dit seizoen en vorig seizoen worden bepaald. De voorverkoop voor het uitduel met Jong Utrecht start voor de voorrangsgroep op woensdag 2 augustus, 09.00 uur. Een week later (9 augustus) zijn seizoenkaart- en clubcardhouders aan de beurt. De kaartverkoop voor TOP Oss-uit start voor de voorrangsgroep  op woensdag 16 augustus. Prijzen voor vervoer en ticket die gelden voor het bezoeken van uitwedstrijden dit seizoen worden later bekend gemaakt.

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht

6 dagen geleden

Draag jij komend seizoen de kleuren van FCG? Verlengperiode seizoenkaarten begonnen

7 dagen geleden

Jorg Schreuders Speler van het Jaar 2024