string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Amerikaans talent Stuart Ritchie in FC-opleiding.

Vrijdag 04 augustus 2017 om 14:51

FC Groningen heeft een nieuw buitenlands talent weten vast te leggen. De 15-jarige Amerikaan Stuart Ritchie heeft in het Noordlease Stadion een tweejarig contract getekend, dat ingaat op 1 januari 2018 en loopt tot medio 2019. De linksbenige verdediger, die ook als verdedigende middenvelder uit de voeten kan, stroomt na de jaarwisseling in bij het team van FC Groningen onder-17.

Voor die tijd verblijft Stuart Ritchie al in Groningen en traint hij mee met zijn toekomstige ploeggenoten. Tevens kan hij alvast kennis maken met de club en zijn nieuwe omgeving. De Amerikaan komt voor drie posities in aanmerking: linker centrale verdediger, linksback en verdedigende middenvelder.
 
San Jose Earthquakes
Ritchie begon zijn voetbalcarrière bij Ballistic in Pleasanton bij San Francisco. Het afgelopen seizoen speelde hij voor San Jose Earthquakes, de MLS-club waar Danny Hoesen momenteel op huurbasis speelt. Ritchie heeft naast de Amerikaanse nationaliteit een Brits paspoort. Zijn vader, die bij de ondertekening in het Noordlease Stadion aanwezig was, is geboren en getogen in Schotland.

Contract ondertekening (1)
Contract ondertekening (3)
Contract ondertekening (5)

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard