string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Amateurclubs en BVO’s leiden gezamenlijk op.

Woensdag 01 oktober 2008 om 13:04

Dankzij een unieke samenwerking tussen clubs uit het betaald voetbal, amateurverenigingen en de KNVB gaan vanmiddag, woensdag 1 oktober, de KNVB Regionale Voetbaltrainingen (KRVT's) van start. Met dit ambitieuze plan willen de betrokken partijen het ideale opleidingstraject creëren voor talentvolle voetballers.

KNVB-coach Foppe de Haan verricht woensdag 1 oktober om 15.00 uur officieel de aftrap van de KRVT’s op het terrein van voetbalvereniging VENO op Sportpark De Benten aan de Godfried van Rhenenlaan 1 in Vollenhove. De bondscoach verzorgt de warming-up voor 77 talentvolle voetballers (van wie drie meisjes) afkomstig van 24 verenigingen uit de regio Steenwijk. Zij krijgen die middag de eerste van twaalf extra trainingen.
Landelijk krijgen honderden spelers en speelsters van 10 en 11 jaar, zogenaamde tweedejaars E-pupillen, de komende maanden twaalf extra trainingen van een KNVB-coach. Deze werkt samen met coaches van betaaldvoetbalorganisaties en amateurverenigingen bij het selecteren van de spelers en het verzorgen van de trainingen.
Alle amateurclubs, ook als zij geen spelers leveren aan de KRVT’s, profiteren op hun beurt van de kennis en ervaring van de jeugdcoaches uit het betaald voetbal tijdens demonstratietrainingen en clinics. De samenwerking is tot stand gekomen op basis van een onderzoek van het Mulier Instituut naar het rendement van de jeugdopleiding van betaaldvoetbalorganisaties. De conclusie was dat op  veel plaatsen jeugdvoetballers worden opgeleid van wie slechts enkelen de top halen.
FC Twente en Heracles werken al samen in een gecombineerde jeugdopleiding, evenals Vitesse en AGOVV. Komend seizoen gaan KRVT’s  van start in samenwerking met Ajax, AZ, FC Groningen, FC Heerenveen, FC Utrecht, Feyenoord en PSV. Daarnaast hebben ook andere betaalde clubs zich bereid verklaard een bijdrage te leveren aan de trainingen en de ondersteuning van amateurvoetbalclubs. Uiteindelijk moeten er maximaal veertien regionale jeugdopleidingen ontstaan. Deze opzet heeft als grootste voordeel dat de jeugdopleiding voor alle betrokkenen, onder wie ook ouders en spelers, inzichtelijk wordt.
FC Groningen-locaties
FC Groningen verleent de medewerking aan vier locaties, in Emmen, Assen, Veendam en Groningen.
Een overzicht van deze trainers en vestigingen:
Regio Emmen/VIOS Oosterhesselen, Bas Harsema;
Regio Assen/Achilles 1894 Assen, Wim Bakering;
Regio Veendam/BATO Winschoten, Tjeerd Strengholt;
Regio Groningen/ON Groningen, Mischa Visser.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven