string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Alternatieve kaartverkoop thuisduels sc Heerenveen en Ajax.

Maandag 13 februari 2023 om 15:30

Kaarten voor alle resterende competitiewedstrijden in Euroborg zijn te koop via de online ticketshop. Voor de komende twee thuiswedstrijden tegen FC Emmen en Excelsior is de vrije verkoop gaande, voor de overige vijf duels in Euroborg geldt voorverkoop. Seizoenkaarthouders kunnen voor alle wedstrijden tickets bijkopen. Voor de thuisduels met sc Heerenveen en Ajax geldt een aangepaste verkoopregeling voor niet-seizoenkaarthouders.

De afgelopen seizoenen is bij de thuiswedstrijden tegen Ajax en sc Heerenveen gebleken dat veel fans van de tegenstander in de thuisvakken van Euroborg zaten. Deze vakken zijn uitsluitend bedoeld voor FC-supporters, vandaar dat de Trots van het Noorden op basis van data uit het verleden criteria heeft opgesteld om FC-supporters voor deze wedstrijden een aankooprecht te verlenen. Fans van de bezoekende club die een kaart kopen voor de thuisvakken in Euroborg, lopen het risico dat deze wordt geblokkeerd.

FC-supporters die een ticketshopaccount – voor donderdag 9 februari – hebben aangemaakt én in de afgelopen seizoenen – teruggerekend tot het seizoen 2015/2016 – op zijn of haar naam een ticket hebben gekocht voor een andere wedstrijd dan FC Groningen – sc Heerenveen, hebben het aankooprecht voor het thuisduel met sc Heerenveen. Zij kunnen maximaal 3 tickets kopen voor de Derby van het Noorden op zondag 19 maart.

FC-Supporters die een ticketshopaccount hebben aangemaakt – voor donderdag 9 februari – én in de afgelopen seizoenen – teruggerekend tot het seizoen 2015/2016 – op zijn of haar naam een ticket hebben gekocht voor een andere wedstrijd dan FC Groningen – Ajax, hebben het aankooprecht voor de wedstrijd tegen Ajax. Zij kunnen één ticket kopen voor de thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers op zondag 14 mei.

Huidige seizoenkaarthouders hebben momenteel aankooprecht om twee tickets extra bij te kopen voor het thuisduel met sc Heerenveen. Dit wijzigt op dinsdag 14 februari 09.00 uur naar drie extra tickets.

Voor het thuisduel met Ajax geldt ook voor huidige seizoenkaarthouders dat er maximaal één ticket kan worden bijgekocht.

Voor zowel de wedstrijd tegen sc Heerenveen als tegen Ajax komt geen vrije verkoop.
Voor de meest gestelde vragen over deze verkoopregeling klik hier.

Voor de overige thuiswedstrijden die nog niet in de vrije verkoop zijn – tegen FC Utrecht, N.E.C. en Sparta Rotterdam – kunnen seizoenkaart- en clubcardhouders momenteel twee kaarten (bij)kopen. Kaarten voor deze wedstrijden gaan later dit seizoen in de vrije verkoop. De online ticketshop is te bereiken via https://tickets.fcgroningen.nl.

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Speciaal Word Groter magazine uitgebracht

24 uur geleden

De Kleuren van… Focko Onnes

2 dagen geleden

Update: seizoenkaartteller op 9.000