string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Alles zit tegen in bekerduel met NEC: 0-1.

Donderdag 19 december 2013 om 20:52

FC Groningen heeft donderdagavond in Euroborg met 1-0 verloren van NEC en is uitgeschakeld in de achtste finale het KNVB-bekertoernooi. Sören Rieks maakte vlak voor de pauze de enige treffer.

Voorafgaand aan het duel FC Groningen-NEC werd een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan clubicoon Martin Koeman. Hij overleed gisteravond op 75-jarige leeftijd in Leeuwarden. Een flink deel van de kleine elfduizend aanwezigen in Euroborg gaven bovendien gehoor aan de oproep een groen-witte sjaal te tonen tijdens deze minuut. Komende zondag wordt in Euroborg uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Koeman.
Waar trainer Anton Janssen noodgedwongen drie wisselingen moest toepassen in de winnende elf van afgelopen weekend, kon trainer Erwin van de Looi hetzelfde elftal aan de aftrap opstellen als afgelopen zondag. FC Groningen startte ook met die elf en kreeg de eerste kans van de wedstrijd. Tjaronn Chery zag een schot op aangeven van Stefano Magnasco gestopt. Clubtopscorer Michael Higdon van NEC kreeg op zijn beurt een aardige mogelijkheid.
De tweede kans namens de thuisclub kwam op naam van Michael de Leeuw, die in de rebound de bal nogmaals tegen zich aan kreeg en de bal over het NEC-doel zag verdwijnen. NEC kreeg volgende kans in de persoon van Kevin Conboy waarna de ruststand 0-0 leek te gaan worden. In de slotminuut van de eerste helft gingen balcontacten van Eric Botteghin en Tom Hiariej vooraf aan de grootste kans tot dan toe. Marco Bizot was ver uit zijn doel, maar kon niet meer voorkomen dat Sören Rieks de 0-1 aantekende.
Meteen na de pauze kreeg NEC nog een aardige kans in de persoon van Michael Higdon, maar daarna nam Groningen de touwtjes strak in handen. Met Krisztian Adorjan in de ploeg voor Tom Hiariej kreeg de ploeg een nieuwe aanvallende impuls. De kansen stapelden zich nu in een aardig tempo op. Michael de Leeuw schoot eerst over voordat Botteghin een kopkans kreeg. Invaller Adorjan raakte vervolgens voor de eerste keer de lat.
Vlak na de invalbeurt van Género Zeefuik was het Michael de Leeuw die eveneens het aluminium teisterde en ook de lat raakte. Een enorme kans voor Tjaronn Chery werd onschadelijk gemaakt door doelman Kalle Johnsson. Scheidsrechter Wiedemeijer zag bovendien nog een fikse overtreding op Andraz Kirm over het hoofd. Een strafschop zou het gevolg zijn geweest. Waar Groningen steeds meer risico nam, was het NEC dat ook nog een enorme kans kreeg in de persoon van invaller Navarone Foor.
Marco Bizot bracht redding en ging in de laatste van vijf minuten extra speeltijd voor het eerst in zijn tijd bij FC Groningen mee naar voren bij de laatste aanval van de wedstrijd, een spelhervatting door een hoekschop. De bal ging nog wel in zijn richting, maar het mocht vanavond niet zo zijn. De balans in bekerwedstrijden in Euroborg slaat na vanavond weer negatief door met vier overwinningen en vijf nederlagen. Komende zondag is de herkansing in competitieverband. Om 14.30 uur is NEC opnieuw te gast in Euroborg.
Opstelling FC Groningen
Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Hiariej (64’ Adorjan), Kieftenbeld, Chery; Kirm, De Leeuw, Kostic (73’ Zeefuik).
Rest bank: Luciano, Burnet, Letschert, Ben Moussa, Zivkovic.
Opstelling NEC
Johnsson, Vermijl, Van Eijden, Disveld, Leiwakabessy (54’ Stefanik), Hemlein (91’ Diarra), Koolwijk, Rieks, Conboy, Jahanbakhsh (84’ Foor), Higdon.
Rest bank: Smits, Breuer, Loen, Roorda.
Toeschouwers: 10.816
Score: 45’ Rieks (-) 0-1
Scheidsrechter: Wiedemeijer
Overige officials: Steegstra, Janson, Martens
Gele kaarten: 23’ De Leeuw, 37’ Botteghin, 77’ Vermijl, 89’ Disveld

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Jens Schraven tekent eerste contract bij FC Groningen

2 weken geleden

In Memoriam: eerbetoon aan onze supporters

1 maand geleden

Van der Ree maakt seizoen af als hoofdtrainer FC Groningen