Alles in evenwicht in Utrecht.

Donderdag 19 april 2018 om 21:20

FC Groningen heeft donderdagavond met 1-1 gelijkgespeeld in en tegen Utrecht. De bezoekers kwamen vroeg in de wedstrijd op achterstand door een treffer van Willem Janssen. Tom van Weert zorgde na rust vanaf de stip voor de gelijkmaker. Michael Breij maakte zijn Eredivisiedebuut aan de kant van FC Groningen.

Kasper Larsen begon bij de Groningers centraal achterin als vervanger van de geschorste Samir Memisevic terwijl Juninho Bacuna juist terugkeerde van een schorsing en op het middenveld startte. Voorin werd de geblesseerde Mimoun Mahi vervangen door Jesper Drost.

De wedstrijd in de Utrechtse Galgenwaard begon met weinig gevaar voor één van beide doelen. Het publiek genoot in de eerste minuten voornamelijk van de zon. FC Groningen kwam in de 8e minuut van de wedstrijd dan ook redelijk uit het niets op achterstand toen een vrije trap vanaf de zijkant werd ingebracht. Verdediger Dumic won het kopduel bij de tweede paal waarna Ayoub de bal kon klaarleggen voor aanvoerder Janssen die Padt versloeg, 1-0.

Het eerste wapenfeit van FC Groningen kwam na een kwartier spelen van de voet van Django Warmerdam. De back schoot van buiten het strafschopgebied laag in de rechterhoek, maar vond keeper Jensen op zijn pad. Die doelman stond ook in de weg bij pogingen van afstand van Ajdin Hrustic en Ritsu Doan terwijl Kerk aan de andere kant een grote kans miste voor FC Utrecht. Padt voorkwam door goed opletten vlak voor rust een ruimere achterstand door Van de Streek van het scoren te houden.

Groningen moest nog voor rust een omzetting doen nadat Warmerdam het veld geblesseerd verliet en Amir Absalem voor hem in de plaats kwam. Ook de tweede helft moest even op gang komen. Drost was de eerste Groninger met een goede kans. De middenvelder werd na een uur spelen goed vrijgespeeld op de punt van het strafschopgebied en wilde de bal in de verre hoek krullen. Zijn inzet miste echter kracht waardoor het een gemakkelijke vangbal was voor Jensen.

Ruim tien minuten later kwam de FC wel tot scoren. Deyovaisio Zeefuik speelde vanaf de rechterkant de bal in, Doan liet slim lopen waarna Van Weert kon aannemen in het strafschopgebied. De spits werd gevloerd door een verdediger van Utrecht, strafschop! Het was Van Weert zelf die achter de bal ging staan. Hoewel Utrechter Janssen verwoede pogingen deed om de aanvaller uit zijn concentratie te halen, lachte Van Weert de opmerkingen weg en stuurde hij keeper Jensen vakkundig de andere hoek in, 1-1.

Direct na de strafschop kwam Michael Breij in het veld voor Drost, een debuut voor de aanvaller bij de Trots van het Noorden. Groningen leek aan te zetten voor de volle driepunter en creëerde een kwartier voor tijd nog een grote kans via Bacuna die op de vuisten van de keeper schoot. Absalem had in de slotfase het laatste wapenfeit met een schot dat over het doel vloog. Zodoende eindigde de wedstrijd in 1-1.

Aankomend weekend staat de bekerfinale op het programma en wordt er geen Eredivisievoetbal gespeeld. Volgende week -zondag 29 april- is Excelsior te gast in het Noordlease Stadion en wordt er om 14.30 uur afgetrapt. Een week later sluit de FC de competitie af met een uitwedstrijd tegen kampioen PSV.