string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Algemeen directeur Gudde langer bij FC Groningen.

Woensdag 31 maart 2021 om 16:59

Wouter Gudde heeft een nieuw contract getekend als algemeen directeur van FC Groningen. De 36-jarige Schiedammer sloot twee jaar geleden een vijfjarige verbintenis met de Trots van het Noorden. Op verzoek van de Raad van Commissarissen (RvC) is deze overeenkomst tussentijds opengebroken en met twee jaar verlengd tot medio 2026.

20210112PRESENTATIEPLAN020

Erik Mulder, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Groningen, geeft een toelichting op het openbreken van het contract met Gudde. “Wouter is begin 2019 aangesteld, waarbij hij een contract voor vijf jaar tekende. Van deze periode zijn nu twee jaar verstreken. In het begin is het over en weer altijd even wennen, maar nu kunnen we constateren dat we deze periode goed zijn doorgekomen met elkaar. We zijn hierover zeer tevreden. Wouter heeft aan de organisatie gesleuteld, die nu toekomstbestendig is neergezet. Daarnaast is er een beleidsplan gemaakt ‘Samen naar de Grote Markt’, waarin de koers voor de komende vijf jaar is uitgestippeld.”
 
De termijn van het beleidsplan was voor de RvC aanleiding met Gudde in gesprek te gaan, zo vertelt Mulder. “Wij zijn tevreden over het functioneren van de directie en de wijze waarop Wouter leiding geeft aan de club. Wij als RvC vinden het voor de continuïteit van FC Groningen belangrijk dat deze directie ook leiding gaat geven aan de uitvoering van het beleidsplan in de komende vijf jaar. Daarom hebben wij Wouter gevraagd of hij openstond voor een langer verblijf bij de club. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat FC Groningen aan de hand van het beleidsplan de komende jaren verder kan groeien en wij kijken er naar uit om met de huidige directie hieraan uitvoering te geven. Wij kijken als RvC ook met veel waardering naar hoe Wouter in deze zeer moeilijke periode als directievoorzitter de club door de coronacrisis leidt. Onder meer hieraan ontlenen wij het vertrouwen dat FC Groningen in de komende jaren onder leiding van Wouter verder kan groeien.”

Wouter Gudde zegt trots en vereerd te zijn dat de RvC van FC Groningen al in een vroeg stadium bij hem is gekomen met de vraag de samenwerking nu al te verlengen. “Het is natuurlijk altijd prettig als mensen tevreden over je zijn. Ik voel het als een beloning voor het werk dat we de afgelopen twee jaar samen met elkaar hebben neergezet bij de club.”
 
 
Gudde noemt drie belangrijke redenen om volmondig ‘ja’ te zeggen tegen het aanbod om het contract te verlengen. “Ten eerste: de uitdaging. Ik ben enorm gedreven om van het verhaal van FC Groningen een succes te maken. Ik heb de ambitie om hier te slagen in mijn missie en die is om FC Groningen sportief en financieel weer structureel bij de subtop van Nederland te laten behoren.”
 
“Twee: ik ben er trots op dat ik ben gevraagd langer bij de club te blijven. We zijn aan het bouwen met de club en ik beschouw het als een beloning dat het wordt gezien dat we blijkbaar goede dingen met elkaar aan het doen zijn bij FC Groningen. En dan bedoel ik: alles en iedereen binnen en rondom de club. Voor heel veel mensen heeft FC Groningen een grote betekenis en daarom is het voor mij zeer eervol, dat ik leiding mag geven aan deze mooie club.”
 
“Als derde punt: niet alleen zakelijk heb ik het uitstekend naar m’n zin in Groningen, ook privé zijn we helemaal gesetteld en voelen we ons hier thuis. Als gezin genieten wij van alles wat Stad en Ommeland te bieden heeft en willen wij hier voorlopig nog graag een aantal jaren blijven.”
 
Volgens Gudde is het deze optelsom die er voor heeft gezorgd dat een verlenging van de samenwerking snel was beklonken. “Bij mijn aantreden, twee jaar terug, heb ik al gezegd: de potentie bij deze club is enorm. De club is verankerd in de stad en de provincie ademt FC Groningen. De club heeft bewezen dat successen hier mogelijk zijn en voor mijn gevoel zijn we ook nu op de goede weg. Vooral samen. Ondanks de moeilijke tijd waarin we zitten, lijkt het sentiment rond de club goed. De enorme steun die we van supporters en sponsors voelen en krijgen is werkelijk ongelooflijk en hartverwarmend. Het is een geweldige uitdaging en vol energie gaan we verder bouwen aan de groei van FC Groningen.”
 
Wouter Gudde is voormalig profvoetballer en speelde meer dan 150 officiële wedstrijden in het betaald voetbal voor achtereenvolgens Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk en Excelsior. Gudde beëindigde in het seizoen 2010/2011 zijn actieve voetbalcarrière in Rotterdam-Kralingen en ging direct aan de slag als commercieel medewerker bij Excelsior. Vanaf 2012 vormde hij samen met Ferry de Haan de directie van de Rotterdamse club. Gudde heeft tijdens zijn voetbalcarrière zijn bachelor business administration aan de Erasmus universiteit in Rotterdam behaald en volgde de opleiding Sportleadership op de Nyenrode Business University. Sinds medio 2019 is hij algemeen directeur van FC Groningen.

20210202QENATRANSFERBELEID024

Gerelateerd nieuws.

3 dagen geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

3 dagen geleden

Opleiding bedankt uitzwaaiende spelers

2 weken geleden

Gezellige dag tijdens de Corponello Cup