string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Akkoord FC Groningen met Stade de Reims over Matusiwa.

Dinsdag 31 augustus 2021 om 16:55

FC Groningen heeft met Stade de Reims overeenstemming bereikt over de transfer van Azor Matusiwa naar de club uit de Ligue 1. De aanvoerder van de Trots van het Noorden kwam in de zomer van 2019 over van Ajax en speelde in totaal 51 wedstrijden voor FC Groningen.

20210828PSVGRONINGEN090

Azor Matusiwa droeg afgelopen zaterdag in het uitduel met PSV voor het laatst het groen-witte shirt van de FC. De middenvelder groeide bij FC Groningen uit tot één van de beste bal-afpakkers van de Eredivisie en tot sterkhouder van het team. Voor het seizoen 2021/2022 werd Matusiwa benoemd tot eerste aanvoerder van het elftal, hij droeg de band vorig seizoen ook al regelmatig.
 
Matusiwa werd in 2019 voor vier seizoenen gecontracteerd door FC Groningen, dat de middenvelder overnam van Ajax. De middenvelder debuteerde op 2 augustus van dat jaar als basisspeler op bezoek bij FC Emmen. Van de 51 wedstrijden die Matusiwa voor de FC speelde, stond hij vijftig keer aan de aftrap. Matusiwa ontwikkelde zich in Euroborg tot international van Jong Oranje, waarmee hij vorig seizoen actief was op het EK en daar de halve finale bereikte. 

20210731GLADBACHGRONINGEN087

Matusiwa is de volgende speler die vanuit FC Groningen de overstap maakt naar een grote Europese competitie. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus geeft aan waarom FC Groningen aan de transfer heeft meegewerkt. “Vorig jaar – toen er ook al veel belangstelling voor hem was – vonden wij het te vroeg om een sterkhouder als Azor te laten gaan. Hoewel Azor toen al heel graag de overstap wenste te maken, hebben wij hem toen aan zijn contract gehouden. Azor heeft die beslissing gerespecteerd, is wederom hard aan de slag gegaan en heeft zich het afgelopen seizoen nog verder ontwikkeld en ons enorm geholpen in de sportieve prestaties van het afgelopen seizoen. Nu was er opnieuw concrete belangstelling voor Azor en vonden wij dat we onder de juiste condities aan een transfer moesten meewerken. Het past nu eenmaal bij FC Groningen dat wij jonge, talentvolle spelers naar Euroborg halen, wij die spelers ontwikkelen en laten groeien en dat als de tijd er rijp voor is wij een transfer realiseren. Zo is het nu ook gegaan met Azor.”
 
Fledderus wenst de captain van FC Groningen alle succes bij zijn eerste buitenlandse avontuur. “Azor is in de ruim twee seizoenen die hij bij FC Groningen speelde uitgegroeid tot sterkhouder van het elftal. Hij heeft zich zowel op het veld als buiten de lijnen fantastisch ontwikkeld. Een leider die voorop gaat in de strijd en niet voor niets benoemd werd tot aanvoerder van het elftal.”
 
“Azor heeft alle handvatten die we hem hebben aangereikt op het TopsportZorgCentrum, wat betreft faciliteiten, trainers en specialisten, optimaal  benut om te groeien. Hij maakt nu de overstap naar de Franse Ligue 1 – een grote Europese competitie – om de volgende stappen in zijn loopbaan te zetten. Daar kunnen en mogen we met elkaar allemaal trots op zijn. We danken Azor hartelijk voor zijn inzet bij FC Groningen en wensen hem heel veel succes in Reims en in het verdere verloop van zijn carrière.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Senna Poppinga

3 weken geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

3 weken geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren