string(9) "claudebot"

Akkoord FC Groningen en SC Cambuur over Van Kaam.

Woensdag 31 augustus 2022 om 16:30

FC Groningen heeft met SC Cambuur overeenstemming bereikt over een transfer van Daniël van Kaam. De 22-jarige middenvelder maakt per direct de overstap naar Leeuwarden, waar hij een meerjarige overeenkomst tekent. De in Delfzijl geboren en bij de jeugd van VV Appingedam begonnen Van Kaam doorliep vanaf 2011 de Opleiding van FC Groningen en debuteerde in 2018 in het eerste elftal van de Trots van het Noorden.

Daniël van Kaam heeft meer dan tien jaar deel uitgemaakt van de club. Begonnen als 11-jarig jongetje op Sportpark Corpus den Hoorn maakte de middenvelder zeven jaar na zijn entree op 6 oktober 2018 zijn debuut in het betaalde voetbal bij FC Groningen. Van Kaam was invaller in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. In de drie seizoenen daarna volgden nog 69 officiële wedstrijden in het eerste elftal, waarin Van Kaam twee keer wist te scoren.

JW2022202312134

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zegt over het vertrek van Van Kaam: “Vorig seizoen had Daniël geen basisplaats meer. Aan het begin van dit seizoen hebben we met hem gesproken en gekeken naar zijn toekomstperspectief bij de club. Wij hadden daarbij de voorkeur het medio 2023 aflopende contract met Daniël te verlengen, om zo ook ons vertrouwen in hem te tonen. Daniël gaf er echter de voorkeur aan zijn opties open te houden, hetgeen zijn goed recht is. In de voorbereiding op dit seizoen kwamen er andere opties langs voor Daniël. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in een overstap naar Cambuur in Leeuwarden.”
 
Fledderus vindt het spijtig dat Van Kaam vertrekt. “Daniël is een goeie jongen, met nog altijd veel talent. Bovendien is hij een jongen van de club en die zien wij het liefste in het groen-witte shirt van FC Groningen in Euroborg spelen. Het is nu anders gelopen en dat is jammer. Hoewel wij het liever anders hadden gezien, neemt dit natuurlijk niet weg dat wij Daniël heel hartelijk danken voor de meer dan tien jaar dat hij onderdeel heeft uitgemaakt van de club. In zijn geval zijn halve leven tot nu toe. Dat is natuurlijk vrij bijzonder. Wij wensen Daniël namens alles en iedereen binnen FC Groningen heel veel succes met deze nieuwe stap in zijn carrière.”

20220507GRONINGENSPARTA093

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus