string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Ajilore naar Nigeria voor WK-kwalificatie.

Dinsdag 07 oktober 2008 om 14:54

Komende zaterdag heeft ook Oluwafemi Ajilore een interlandverplichting. In zijn vaderland Nigeria hoort hij voor het eerst bij de nationale A-selectie. Afgelopen zomer won hij zilver met het Olympisch team.

Nigeria is reeds geplaatst voor de volgende fase van het WK-kwalificatietoernooi. Thuis in Abuja werden Zuid-Afrika en Equatoriaal Guinee met 2-0 verslagen. De uitduels in Sierra Leone, Equatoriaal Guinee en Zuid-Afrika werrden allemaal met 1-0 gewonnen. Zaterdag is Sierra Leone te gast in Nigeria. Aanvang is 16.00 uur lokale tijd.

De twaalf groepswinnaars en de acht beste nummers 2 gaan naar de volgende fase waarin vijf groepen van vier landen worden gevormd. De vijf groepswinnaars plaatsen zich uiteindelijk voor het WK dat in 2010 in Zuid-Afrika wordt gehouden. Opmerkelijk is overigens dat Zuid-Afrika buiten mededinging aan de WK-voorrondes meedoet. Dit heeft alles te maken met het feit dat de kwalificatiewedstrijden ook gespeeld worden als voorronde voor de African Nations Cup, die in 2010 in Angola wordt gehouden.

Gerelateerd nieuws.

5 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven