string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Ajilore en Andersson ook nog opgeroepen.

Dinsdag 07 oktober 2008 om 13:58

In de 201ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de competitiewedstrijd tegen ADO Den Haag en het bezoek aan het trainingscomplex van PSV en meldt hij het selecteren van de diverse internationals van FC Groningen.

“De mooie 3-0 overwinning op ADO Den Haag zorgt er voor dat we nog minimaal twee weken de ranglijst van de Eredivisie zullen aanvoeren, aangezien er komend weekeinde geen competitiewedstrijden worden gespeeld vanwege de diverse interlands, die er in het kader van de WK-kwalificatie staan gepland. In Euroborg heerste afgelopen zondag als vanouds een uitstekende sfeer, ondanks het vroege aanvangstijdstip en het bar slechte weer. Ook het afscheid van de familie Bloem – die symbool staat voor alle vrijwilligers binnen FC Groningen – in de rust van de wedstrijd, was prachtig.”

Vrijaf
“Zoals gezegd, wijkt het programma deze week af van het reguliere schema. De spelers die niet uitkomen voor een vertegenwoordigend team van hun land, hebben van vrijdag tot en met zondag vrijaf. Vanaf volgende week maandag begint de eerste selectie dan aan de voorbereiding op de topwedstrijd tegen Ajax, zaterdag 18 oktober om 20.45 uur in Amsterdam. Trainer Ron Jans hoopt dan te kunnen beschikken over fit teruggekeerde internationals, want FC Groningen levert deze periode maar liefst zeven spelers aan nationale elftallen.”

Internationals
“Naast de reeds bekende internationals Andreas Granqvist en Marcus Berg voor Zweden, Evgeniy Levchenko voor Oekraïne en de jeugdinternationals Shkodran Metaj en Tom Hiariej, zijn ook Oluwafemi Ajilore en Petter Andersson nog opgeroepen voor hun land, respectievelijk Nigeria en – opnieuw – Zweden. Dit is natuurlijk alleen maar mooi en een erkenning voor onze prestaties en die van de betreffende spelers.”“Tom Hiariej speelde gisteravond (maandag – red.) nog mee in de competitiewedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong Willem II. Dat duel op Sportpark Corpus den Hoorn eindigde in een 1-1 gelijkspel door een benutte vrije trap van Danny Holla in de blessuretijd. Volgende week maandag spelen de Beloften voor de beker thuis tegen De Graafschap en die wedstrijd moet gewonnen worden, wil de ploeg van trainer Erwin van de Looi nog in het bekertoernooi blijven, na twee eerdere remises in de poule tegen Jong Emmen en Jong Veendam.”

Trainingsaccommodatie
“Vorige week donderdag is een uitgebreide delegatie een dag naar Eindhoven gegaan om daar de trainingsaccommodatie van PSV te bekijken. Zoals bekend moet het eerste elftal van FC Groningen het TCN Trainingsveld binnen drie jaar verlaten en het heeft nog altijd onze voorkeur om alle trainingsactiviteiten van alle elftallen én de wedstrijden van Jong FC Groningen en de jeugd op één en hetzelfde complex te laten plaatsvinden. De aandacht in Eindhoven ging vooral uit naar de faciliteiten op het trainingscomplex De Herdgang, dat als het beste van Nederland mag worden beschouwd en waar alle trainingsactiviteiten van PSV zijn samengebracht.”

Ideaalplaatje
“De ontvangst bij PSV was uitstekend. In het gezelschap zaten vertegenwoordigers van de stad Groningen –wethouders en ambtenaren – wethouders van de gemeente Slochteren, private investeerders en mensen van FC Groningen. Voor ons is De Herdgang het ideaalplaatje als het gaat om een nieuwe trainingsaccommodatie. De beoogde locatie voor het trainingscomplex van FC Groningen is Meerstad. Om die reden waren ook wethouders van de gemeente Slochteren meegereisd. Meerstad ligt namelijk zowel op Gronings als Slochters grondgebied. Bij het maken van onze toekomstplannen wilden we ons goed oriënteren en op De Herdgang hadden we daartoe een prima mogelijkheid.”

Positieve grondhouding
“Het werd een zeer nuttige dag en de reacties na afloop waren goed. We gaan nu met elkaar aan de slag om de plannen verder uit te werken en in gesprek om te kijken of het project in Meerstad valt te realiseren. Daar zal nog wel enige tijd overheen gaan, maar de grondhouding van alle betrokkenen is zeer positief. Wij zien Meerstad als een prima locatie om al onze voetbalactiviteiten te bundelen. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn op dit gebied, zullen we dit uiteraard melden.”

Stichting Kinderdroomwens
“Komende donderdag zal Peter aangepaste delen van de training van de eerste selectie mogen meedoen. De Stichting Kinderdroomwens had hiertoe een verzoek gedaan. Deze stichting vervult wensen voor kinderen die een traumatische ervaring achter de rug hebben of er midden in zitten. Peter is een jongen met PDD-NOS en een ernstige vorm van astma. Hij is helemaal gek van voetbal en vooral van FC Groningen en zijn grootse wens is een keer mee trainen met de spelers van FC Groningen. Wij zijn blij dat we deze wens voor Peter kunnen inwilligen.”

Verruimde mogelijkheid
“Vanaf onze eerstvolgende thuiswedstrijd wordt het bij bijna alle duels mogelijk om twee (extra) kaarten per (seizoen)clubcard aan te schaffen. Dat is natuurlijk goed nieuws en de toestemming van de politie hiervoor hebben we te danken aan het feit dat er sinds de opening van ons stadion nauwelijks of geen incidenten zijn geweest rondom de thuiswedstrijden in Euroborg. Voor het eerst zal deze verruimde mogelijkheid dienst doen voor het competitietreffen met Sparta Rotterdam, op zaterdag 25 oktober. De kaartverkoop voor dit duel is inmiddels gestart.”

“Met de mededeling dat de nieuwste editie van het FC Groningen Journaal is uitgekomen, met daarin uiteraard aandacht voor onze mooie seizoensstart, besluiten we deze nieuwsbrief.”

“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam