string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Ajax als tegenstander geeft altijd een prikkel’.

Maandag 11 januari 2010 om 19:45

In de aanloop naar het oefenduel met Ajax zijn diverse selectiespelers en stafleden getroffen door maag- en darmklachten. Ook trainer Ron Jans was niet helemaal fit, maar zoals het er na de laatste training op maandag naar uitzag, zullen bij de wedstrijd van dinsdagmiddag alleen de geblesseerden Tim Sparv, Tom Hiariej, Morten Nordstrand en Nicklas Pedersen ontbreken.

De eerste gezondheidsklachten dienden zich zondagavond aan in het Groningse trainingskamp in Portimao. In de loop van maandag volgden meerdere ‘patiënten’. In willekeurige volgorde kampten Morten Nordstrand, Gibril Sankoh, Michael Jansen en Oluwafemi Ajilore met fysieke overlast, terwijl in de begeleidende staf de verzorgers Henk Hagenauw, Ton Rozema en dus ook Jans maag- en darmklachten hadden.
Geen nieuwe gevallen
De trainer wenste er niet al te veel aandacht aan te schenken. “Dit kan gebeuren en is vervelend, maar ik hoop dat we het ergste nu hebben gehad en dat er geen nieuwe gevallen meer bijkomen. En dit is aan de andere kant ook wel weer mooi, want als je met elkaar iets wilt bereiken, moet je ook tegenslagen overwinnen.”
Daarna keek Jans direct vooruit naar de oefenwedstrijd van dinsdagmiddag bij Amendoeira Sportsclub in Alcantarilha. “Het doel van de wedstrijd is fysiek heel blijven, een goede tactische uitvoering en aansterken. Hoewel Ajax als tegenstander altijd een prikkel geeft, moeten beide ploegen respect voor elkaar hebben en beseffen dat het een wedstrijd in de voorbereiding is.”
Internationale tegenstander
“Het is altijd mooi om in het buitenland een internationale tegenstander te treffen, maar met NEC hebben we de afgelopen jaren ook goede ervaringen gehad. Het voordeel met een tegenstander uit je eigen competitie is dat beide ploegen weten waarom het gaat: fit worden voor de tweede seizoenshelft.”
Daarom vindt Jans het niet zo spannend wat de uitslag dinsdagmiddag (aftrap 15.30 uur plaatselijke tijd, 16.30 uur in Nederland) zal worden. “Wij willen vooral een goed gevoel overhouden aan de wedstrijd, dat is nu even belangrijker dan het resultaat. Ik verwacht ook dat beide ploegen gedurende de wedstrijd veel zullen wisselen. Bij ons zal een aantal spelers misschien de negentig minuten moeten volmaken, maar dat is op dit moment niet ideaal. Ook wij zullen dus zoveel mogelijk spelers speelminuten geven.”
Weddenschap
Jans laat tot slot weten dat hij dinsdagmiddag 100 euro op zak heeft voor Luis Suárez. “Die heeft hij nog van mij tegoed voor de competitiewinst van Ajax eerder dit seizoen in Euroborg. Al heb ik eigenlijk ook van hem nog geld tegoed voor mijn gewonnen weddenschap over zijn aantal gele kaarten.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

4 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’