string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

‘Afscheid van Hans Hateboer bij thuisduel met PEC Zwolle’.

Dinsdag 11 april 2017 om 15:07

In de 625ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op het uitduel met ADO Den Haag, kijkt hij vooruit naar de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, wijst hij op NS-werkzaamheden komend weekend en kondigt hij de komst aan van Hans Hateboer, die officieel afscheid zal nemen bij het competitieduel met PEC Zwolle.

“We hebben afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen ADO Den Haag in een kwartier tijd weggegeven. We begonnen prima aan het uitduel, maar toen ADO na een kwartiertje spelen uit het niets 1-0 maakte, stortte de ploeg korte tijd volledig in. Het resultaat was een 3-0 achterstand bij rust. Toen daar direct na de pauze de 4-0 overheen kwam, lag een compleet rampscenario op de loer. Gelukkig herstelde de ploeg zich daarna en kwamen we uiteindelijk nog terug tot 4-3. Een zure, teleurstellende en totaal onnodige nederlaag, die we vooral aan onszelf te wijten hadden.”
 
 Revanche
“Zondagochtend vroeg hebben spelers en staf de wedstrijd direct nabesproken, de pijnpunten benoemd en de neuzen dezelfde kant op gericht. We hebben nog vier competitiewedstrijden voor de boeg en we willen het seizoen op een goede wijze afsluiten. Te beginnen zondagmiddag als PEC Zwolle naar het Noordlease Stadion komt. Vanaf 14.30 uur willen we revanche nemen voor de zeperd in Den Haag.”
 
“Supporters die met de trein naar de wedstrijd komen, dienen zondag rekening te houden met werkzaamheden aan het spoor tussen Hoogeveen en Groningen. De NS zet bussen in op dit traject, maar de extra reistijd zal 15 tot 45 minuten bedragen. Kaarten voor de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle zijn eenvoudig en snel aan te schaffen via deze website.”
 
Afscheid en collecte
“Bij de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle nemen we officieel afscheid van Hans Hateboer. De verdediger uit Beerta maakte in de afgelopen winterperiode na drieënhalf seizoen in het eerste van FC Groningen de overstap naar Atalanta Bergamo in Italië. Zijn club doet het prima in de Serie A en staat momenteel op een keurige vijfde plaats van de ranglijst.”
 
“Rondom de wedstrijd van zondag wordt er een collecte gehouden voor Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-team. Tevens lopen leden van Kids United mee in de line-up, nemen ze in de rust deel aan de shoot-out en zijn zij de wapperaars van het grote Essent-wedstrijdshirt bij de opkomst van de spelers. Kids United gaat met de opbrengst van de collecte sparen voor twee trainingsweekenden, voor jong en oud. Kids United is contributievrij, omdat de club vindt dat geld geen belemmering mag zijn voor kinderen en jongeren met een beperking om te sporten.”
 
Trainingen
“Vanaf volgende week zal de eerste selectie de trainingen afwerken op veld 3, gelegen naast de kantine van amateurclub GRC en het gebouw van de opleiding op Sportpark Corpus den Hoorn. Aan de velden 1 en 2, waarop de eerste selectie en FC Groningen onder-23 steevast trainden, wordt groot onderhoud verricht. Dit is nodig om de velden weer optimaal te prepareren richting het nieuwe seizoen. De resterende trainingen van deze week worden afgewerkt in het Noordlease Stadion. Klik hier voor het trainingsprogramma van de eerste selectie.”
 
Benefietavond
“Gisteravond (maandag – red.) werd bij sponsorrelatie Noordlease in Autoborg de zevende editie gehouden van de FC Groningen benefietavond. De avond stond dit jaar in het teken van Stichting CliniClowns Nederland, dat het 25-jarig jubileum viert. CliniClowns zet zich in voor alle zieke en gehandicapte kinderen in Nederland. Met optredens van onder anderen Berget Lewis, Jörgen Raymann en Jannes en culinaire hoogstandjes van FC Groningen Horeca werd het een fantastische avond.”
 
“Inclusief een veiling met bijzondere kavels werd in totaal een record opbrengst opgebracht van 103.175 euro. De presentatie van de benefietavond was opnieuw in de vertrouwde handen van Jacques d’Ancona en Carrie ten Napel. Ondergetekende kreeg van directeur Coen Abbenhuis van CliniClowns een speldje opgespeld als bijzonder ambassadeur van de stichting. Een hele eer. Dat gold ook voor de directie van Noordlease, die de benefietavond wederom mogelijk had gemaakt in Autoborg.”
 
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

VAN EIGEN BODEM Mart Esschendal: ‘Ik denk dat ik één op één veel ballen afpak’

2 weken geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

1 maand geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’