Afscheid Danny Buijs na afloop van FC Groningen – Cambuur

12 mei 2022

FC Groningen neemt komende zondag na afloop van de laatste competitiewedstrijd in Euroborg afscheid van de vertrekkende spelers en stafleden. Ieder seizoen wordt na afloop van de laatste thuiswedstrijd in de competitie stilgestaan bij spelers en stafleden die volgend seizoen niet in Euroborg terugkeren. Tevens wordt bekend gemaakt wie Speler van het Jaar wordt. Onder andere hoofdtrainer Danny Buijs vertrekt bij de Trots van het Noorden. De trainer en oud-speler van de FC krijgt na het thuisduel met Cambuur een eervol en welverdiend moment in Euroborg. Net als assistent-trainer Adri Poldervaart, teammanager Edwin Bolt en spelers Bjorn Meijer, Bart van Hintum, Mo El Hankouri en Melayro Bogarde.

20220402GRONINGENAJAX059

Danny Buijs werd in 2018, na een bijzonder succesvolle periode bij Kozakken Boys, als jonge trainer aangesteld door FC Groningen. Zijn tweede periode bij de FC. Als speler kwam hij tussen 2004 en 2006 77 keer uit in het groen-wit. Buijs zat in vier seizoenen (inclusief het duel van komende zondag) 128 competitiewedstrijden op de bank als hoofdtrainer. In zijn eerste en derde seizoen werden de play-offs behaald, het tweede seizoen werd vanwege corona eerder afgebroken.  
 
Niet alleen Danny Buijs wordt aanstaande zondag uitgezwaaid. Assistent-trainer Adrie Poldervaart werkte drie seizoenen bij FC Groningen en tekende onlangs een contract bij De Graafschap als hoofdtrainer. Teammanager Edwin Bolt neemt na bijna achttien jaar dienstverband afscheid van FC Groningen.

20220507GRONINGENSPARTA105

Verder trekken de spelers Bjorn Meijer, Bart van Hintum, Mo El Hankouri en Melayro Bogarde na dit seizoen de deur in Euroborg achter zich dicht. Meijer doorliep de Opleiding en brak dit seizoen definitief door in het eerste elftal. Zijn sterke optredens en dynamische spel leverden hem een transfer naar Club Brugge op. El Hankouri speelde in drie-en-een-half jaar FC Groningen meer dan honderd wedstrijden voor de club en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Van Hintum kwam in drie seizoenen tot bijna 80 duels en vervolgt zijn loopbaan bij PEC Zwolle. Huurling Bogarde keert na een halfjaar terug naar zijn Duitse club Hoffenheim.  
 
Speler van het Jaar
Verder wordt de Speler van het Jaar bekend gemaakt. In de strijd om deze prestigieuze titel zijn Jørgen Strand Larsen en Tomas Suslov in een spannende strijd verwikkeld.
 
Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor het duel in Euroborg dat om 14.30 uur wordt afgetrapt. De Tonny van Leeuwen Tribune is volledig uitverkocht, op de Koeman Tribune en de Piet Fransen Tribune is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Bestel je tickets eenvoudig via de online ticketshop. Het stadion opent de deuren om 13.00 uur.

20220507GRONINGENSPARTA073

Laatste nieuws