string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Actie strooigoed groot succes!

Maandag 10 december 2012 om 16:08

Net als voorgaande jaren heeft de Junior Club in november “Actie Strooigoed” georganiseerd. Junior Club leden konden zakjes pepernoten verkopen aan vrienden, familie en andere bekenden. De pepernoten worden gratis beschikbaar gesteld door winkelketen Wibra, daardoor kan de volledige opbrengst van deze verkoopactie ten goede komen aan het goede doel, Make-A-Wish Nederland.

Ook dit jaar hebben onze leden zich weer hartstikke goed ingezet, er is ontzettend veel geld opgehaald. Inclusief de zakjes die bij de thuiswedstrijd tegen Heracles op 2 december zijn verkocht bij de horeca-punten in Euroborg, is de opbrengst van “Actie strooigoed” dit jaar € 3050,00.
Make-A-Wish realiseert wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Dat deze stichting haar geld goed besteed, daar kan Junior Club lid Bas Nijholt over meepraten.
Bas heeft zelf een levensbedreigende ziekte en zag zijn wens via Make-A-Wish in vervulling gaan. Hij mocht een paar weken terug voetbalheld Lionel Messi ontmoeten in het stadion van FC Barcelona, Camp Nou! Hieronder kun je zijn verhaal lezen.
Barcelona werd Basselona
Vorig jaar november kreeg ik het bericht dat ik een ernstige ziekte had, nml. kanker. Daarvoor moest ik geopereerd worden en kreeg ik chemobehandelingen en bestralingen. In het ziekenhuis keek ik vaak naar voetbalwedstrijden, natuurlijk van mijn beste club FC Groningen. Vaak keek ik de herhalingen wel 3 keer, maar dan alleen van de wedstrijden die ze wonnen.
Voordat ik ziek werd ging ik vaak met papa naar de Euroborg om wedstrijden te kijken. Ze hebben nog nooit verloren als ik op de tribune zat. Gelukkig lukte het toch nog 2 keer tijdens mijn ziekte om heen te gaan, ook toen weer gewonnen J. Elke keer ging ik met mijn lievelingszuster de wedstrijden bespreken. Toen heb ik haar ook van mijn wens verteld: ik wilde graag kijken in het Camp Nou stadion van FC Barcelona. Zuster Trudy heeft toen als verrassing mij bij Make a Wish (voorheen Doe een Wens) opgegeven.
Later hoorden we dat mijn wens in behandeling was genomen, er zijn wensophalers bij ons thuis geweest en daarna kregen we het goede nieuws dat mijn wens doorging!!! Dat was super leuk ! Mijn wens kwam op de wachtlijst van Make a Wish Spain.
Via de junior club zagen we de strooigoed actie, hier wilde ik graag aan meedoen en we zijn gelijk begonnen met iedereen te vragen of ze kruidnootjes wilden kopen. Dat ging heel goed, vooral als we mensen over het goede doel vertelden.
Tijdens de actie kwam er een telefoontje van Make a Wish Nederland, mijn wens ging volgende week al door ! Dat vond ik erg spannend maar vooral erg leuk.Met nog 19 andere wenskinderen van over de hele wereld gingen we naar Barcelona.  Het werd nog leuker toen ze vertelden dat alle wenskinderen een Meet & Greet met Messi kregen. Yes heeeeeeeeeeeeeeeel erg cool!!!
Op 23 november was mijn wensdag, samen met papa werden we bij het hotel opgehaald om naar het trainingscomplex van FC Barcelona te gaan. Voor die tijd hadden we eerst een bespreking in het hotel. De mevrouwen van Make a Wish Spain vertelden dat het heel bijzonder was dat onze wensen door konden gaan. Ze hadden 2 jaar onderhandeld met FC Barcelona en de Messi Foundation. Omdat het zo bijzonder was ging er een cameraploeg en een fotograaf van FC Barcelona mee. Bij het trainingscomplex: La Masia  kregen de papa’s een rondleiding en wij gingen met de dames van Make a Wish Spain naar het veld. We kregen een t-shirt mét handtekening van Messi, heel gaaf.
En toen kwam Messi !!! We hebben ons allemaal voorgesteld en daarna gingen we overtrappen. De groepsfoto werd gemaakt door de fotograaf. Als extraatje ging Messi ook nog met ons n partijtje spelen, ik zat bij hem in het team! Ennnn heb gescoord op zijn voorzet !!! Daarna nog extra handtekeningen gescoord op mijn pet en clubshirt, daar was ik heel erg blij mee. Als afscheidscadeautje kregen we van de Messi Foundation een tas met allemaal Barcelona spulletjes.
Daarna weer met z’n allen in de bus naar Camp Nou, daar waren mama en mijn zus ook. Eerst alle geweldige verhalen verteld en toen ook nog naar het museum en de rondleiding door het stadion. Dat was opnieuw geweldig. Ook daar naar de fanshop geweest, die was ook heel groot.
Het was echt de mooiste dag uit mijn leven !!! Ik ben erg blij dat dit door Make a Wish door kon gaan, ik ga dit nooit meer vergeten.
Veel  voetbalgroetjes van Bas

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Bai Kanu

3 weken geleden

Het seizoen 2024/2025 begonnen met training op zonnig Corpus

3 weken geleden

Van Eigen Bodem met Christian Braam