string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Acht internationals in de komende interlandperiode.

Maandag 06 november 2017 om 09:43

Sergio Padt en Uriel Antuna zijn opgeroepen voor respectievelijk het Nederlands Elftal en Mexico. Lars Kramer is toegevoegd aan de selectie van Oranje onder-19. Eerder werden Mimoun Mahi, Oussama Idrissi, Juninho Bacuna, Tom van de Looi en Kolbeinn Finnsson al opgeroepen voor diverse nationale selecties.

Sergio Padt werd aan het einde van afgelopen seizoen voor het eerst opgeroepen voor ‘het grote’ Oranje en ontving zondag een bericht van bondscoach Dick Advocaat dat hij zich alsnog mag melden bij het Nederlands Elftal dat komende donderdag, 9 november, oefent in Schotland en dinsdag 14 november in Roemenië.

Cruciaal
Mimoun Mahi speelt zaterdag 11 november met Marokko de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd in het tegen Ivoorkust. Oussama Idrissi speelt vrijdag 10 november in Doetinchem EK-kwalificatie tegen Andorra.

Uriel Antuna mag zich voor het eerst melden bij de nationale A-selectie van Mexico. Op vrijdag 10 november oefent Mexico in België en drie dagen later, maandag 13 november, in het Poolse Gdansk.

Oranje
Juninho Bacuna gaat donderdag 9 november met Oranje onder-20 in Uden aantreden tegen Zwitserland. Vijf dagen later, dinsdag 14 november, volgt nog een oefeninterland in en tegen Italië.

Tom van de Looi en Lars Kramer hebben met Oranje onder-19 ook een dubbel oefenprogramma voor de boeg. Op donderdag 9 november wordt in Zeist geoefend tegen Italië. Vier dagen later, maandag 13 november, wordt in Servië gespeeld tegen de leeftijdsgenoten. Daniël van Kaam staat standby voor Oranje onder-18.

Kwalificatie
Kolbeinn Finnsson tenslotte, gaat met IJsland onder-19 op voor de volgende ronde van de EK-kwalificatie. Tijdens het vierlandentoernooi in Bulgarije treft de ploeg achtereenvolgens het gastland Bulgarije (8/11), Engeland (11/11) en tenslotte de Faer Oer (14/11). De nummers 1 en 2 van de groep gaan door naar de volgende fase van de EK-kwalificatie.

20171104EOA5159finnsson

Gerelateerd nieuws.

4 dagen geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

6 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’