string(9) "claudebot"

Absalem maakt overstap naar Roda JC Kerkrade.

Donderdag 03 september 2020 om 18:30

Verdediger Amir Absalem maakt de overstap van FC Groningen naar Roda JC Kerkrade, uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie. De 23-jarige linksback wordt definitief overgenomen door de club uit Limburg. Absalem werd de tweede helft van afgelopen seizoen nog verhuurd aan Almere City.

Amir Absalem doorliep zijn opleiding bij Feyenoord. In de zomer van 2016 kwam de linksbenige vleugelverdediger over naar FC Groningen. Absalem debuteerde op 20 oktober 2017 in de thuiswedstrijd tegen Willem II in het eerste elftal. In totaal speelde de back 18 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van de Trots van het Noorden. Hij had in het Hitachi Capital Mobility Stadion nog een contract tot medio 2021.
 
Technisch directeur Mark-Jan Fledderus over de transfer: “Wij hebben Amir halverwege vorig seizoen verhuurd aan Almere City, met als doel om daar aan speeltijd toe te komen. Na het voortijdig beëindigen van de competitie hebben wij met Amir afgesproken dat hij in de voorbereiding op dit seizoen bij ons zou aansluiten en wij hem opnieuw konden beoordelen. We zijn nu gezamenlijk tot de conclusie gekomen, dat zijn perspectief op speeltijd bij FC Groningen voor dit seizoen niet groot zou zijn en dat het voor zijn persoonlijke ontwikkeling beter was dat Amir bij een andere club aan spelen zou gaan toekomen. Toen zijn we op zoek gegaan naar een oplossing en hebben wij met Roda JC een deal kunnen sluiten over zijn overgang naar Kerkrade. Wij denken dat dit een goede stap is voor Amir, danken hem voor zijn inspanningen bij FC Groningen en wensen hem heel veel succes in het vervolg van zijn carrière.”

Absalem Volendam

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’