string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Aberdeen kleurt groenwit.

Donderdag 17 juli 2014 om 16:59

Het centrum van Aberdeen kleurde donderdagmiddag uren voor de wedstrijd tussen FC Groningen en Aberdeen FC groenwit. Supporters zijn letterlijk via verschillende routes naar Schotland gekomen en verzamelden zich in de kroegen op het centrale plein in de stad om gezamenlijk naar de wedstrijd toe te leven.

De fans waren niet alleen te herkennen aan de clubkleuren van FC Groningen. Tevens was het bekende gezang van de FC-supporters duidelijk te horen. Ook directeur Hans Nijland kwam langs en pepte de menigte op waardoor het geluid alleen maar harder werd.
Dat de supporters er veel voor over hebben om hun club ook in Europa op de voet te volgen, werd duidelijk na verschillende verhalen. Zo waren er drie vrienden die met een privévliegtuigje van Ameland naar Dundee zijn gevlogen en via een taxi zijn doorgereisd naar Aberdeen. Een vlucht van ruim vier uur, op zo`n achthonderd meter hoogte, maar met schitterende uitzichten en weinig turbulentie, zo werd verteld. Tijdens de terugvlucht moet men wel rekening houden met tegenwind waardoor de reis twee uur langer kan duren.
Andere supporters waren van Amsterdam via het Duitse Frankfurt of het Deense via Kopenhagen naar Aberdeen gevlogen en zullen terug via Oslo, Noorwegen, weer naar Nederland vliegen. De grootste gedeelte is echter met de bus naar Aberdeen gekomen en hebben er een reis van soms wel 24 uur opzitten.
“Dit is schitterend om mee te maken,” aldus een, ondanks de lange reis, energieke supporter Johan. “Het is zo geweldig om hier bij te zijn. Het niveau van de ploegen ligt dichtbij elkaar, maar ik heb er een goed gevoel over. We hebben er veel zin in.”
Binnen in de kroegen is het te druk om een drankje te bestellen en buiten op het plein komen steeds meer Groningers bijeen. Gezamenlijk zullen ze later vandaag richting het Pittodrie Stadion vertrekken waar de wedstrijd tussen Aberdeen en FC Groningen om 19.45 uur plaatselijke tijd begint.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

2 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven