Aanvaller Gomes nieuwe aanwinst FC Groningen onder-21

30 augustus 2021

Lucas Gomes is de nieuwste aanwinst voor FC Groningen onder-21. De 18-jarige aanvaller komt transfervrij over van het Portugese FC Porto. De jeugdinternational tekent een contract van een jaar met een optie op nog een jaar.

JW20210815506

Lucas Félix de Melo Gomes is een linksbenige aanvaller, die zowel op de flanken als in de spitspositie uit de voeten kan. De nieuwe FC-er, geboren in Brazilië, verhuisde op 3-jarige leeftijd naar Zweden. Gomes speelde in de opleiding van het Zweedse Malmö FF en maakte hij op 16-jarige leeftijd de overstap naar FC Porto, waar hij zijn wedstrijden in onder-19 speelde.
 
De aanvaller heeft jeugdinterlands gespeeld voor Portugal en Zweden. Onlangs heeft hij gekozen om voor het Scandinavische land uit te komen. Gomes gaat in Bedum in een gastgezin wonen en kijkt uit naar een leerzame tijd bij de Trots van het Noorden. In het groen-witte shirt hoopt hij zijn debuut te maken in Euroborg.
 
“Ik wil me bij FC Groningen graag verder ontwikkelen en verbeteren,” zegt de aanvaller bij zijn presentatie. “Ik wil het maximale uit mezelf halen en denk dat Groningen de juiste plek is. Ik hoop snel stappen te maken richting de eerste selectie.”

JW20210815515

FC Groningen volgde Gomes al voor langere tijd. Met veel doelpunten maakte hij op een internationaal toernooi, bijna drie jaar geleden, indruk op Hoofd Jeugdscouting Arno de Jong. In de succesvolle stageperiode in Groningen die volgde, kreeg de club een completer beeld van de jonge spits.
 
“Wij zien in Lucas een leergierige voetballer, van wie wij denken dat hij een goede bijdrage kan leveren aan onze onder-21 en die de potentie heeft door te groeien naar onze hoofdmacht. Hij is heel sterk aan de bal, met de kracht een man uit te kunnen spelen. Met zijn diepgang is Lucas bijzonder gevaarlijk voor het doel en altijd op zoek naar goals."
 
Bekijk onderstaande video voor een nadere kennismaking met Lucas Gomes.

Laatste nieuws