string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Aanklager seponeert zaak rond derby.

Dinsdag 16 juli 2019 om 11:00

De aanklager betaald voetbal heeft na het instellen van een vooronderzoek met betrekking tot incidenten rond de competitiewedstrijd sc Heerenveen – FC Groningen, van zondag 14 april 2019, besloten de zaak te seponeren. De aanklager is tot dit besluit gekomen op basis van maatregelen die FC Groningen vooraf, tijdens en na afloop van de Derby van het Noorden heeft genomen.

Door het seponeren van de zaak kan FC Groningen de openingswedstrijd van het seizoen 2019/2020 uit tegen FC Emmen voor een vol uitvak spelen. Het betekent ook dat FC Groningen nog steeds een uitwedstrijd voorwaardelijk zonder publiek op de zogenaamde strafkaart bij de KNVB heeft staan, naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk bij verschillende uitwedstrijden tijdens het seizoen 2018/2019. De proeftijd van deze straf loopt tot en met 28 mei 2021.

Reactie
In een reactie op de uitspraak van de aanklager betaald voetbal zegt algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen: “Het is mooi dat we met een vol uitvak de competitie in Emmen kunnen starten, maar we weten ook dat de straf van een uitwedstrijd zonder publiek nog altijd boven ons hoofd hangt.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard