string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Aangepast schikkingsvoorstel aanklager betaald voetbal.

Donderdag 18 juni 2020 om 16:00

De aanklager betaald voetbal heeft FC Groningen een hernieuwd schikkingsvoorstel gedaan met betrekking tot het afsteken van vuurwerk tijdens de competitiewedstrijd FC Groningen – Ajax, op 26 januari van dit jaar. De aanklager heeft in zijn nieuwe voorstel de oorspronkelijk aangekondigde boete van 17.500 euro gehalveerd en het spelen van de eerstvolgende thuiswedstrijd zonder (een deel van het) publiek laten vervallen. FC Groningen heeft dit schikkingsvoorstel geaccepteerd.

In de motivatie van de aanklager om te komen tot een hernieuwd schikkingsvoorstel wordt de coronacrisis opgevoerd. Omdat FC Groningen net als veel andere bedrijven hard wordt geraakt als gevolg van de huidige crisis heeft de aanklager besloten om zijn schikkingsvoorstel aan te passen.
 
Proeftijd
Concreet betekent dit dat FC Groningen nu een boete van 8.750 euro dient te betalen. De andere helft moet betaald worden indien er tijdens de proeftijd van twee jaar opnieuw vuurwerk in het stadion wordt afgestoken.
 
Algemeen directeur Wouter Gudde van FC Groningen zegt in een toelichting op het accepteren van de straf: “Iedereen begrijpt dat wij ons dergelijke straffen nu en in de toekomst niet kunnen veroorloven. We hebben moeten bezuinigen, intern harde maatregelen moeten treffen en voeren al wekenlang campagne om de club op een zo goed mogelijke wijze door de huidige crisis te leiden. Dan mag het duidelijk zijn dat dergelijke boetes de club ongelooflijk en onnodig hard raken. Het is zuur verdiend geld, dat we linea recta weer moeten afdragen zonder dat het ons iets oplevert. Waardeloos natuurlijk.”
 
Gezondheid
Niet alleen de financiële consequenties zijn uiterst vervelend, ook het in gevaar brengen van de gezondheid van supporters is nu en in de toekomst niet te accepteren, aldus Gudde. “Eerder is gebleken dat supporters met longproblemen de rookontwikkeling van vuurwerk niet kunnen verdragen. Door het coronavirus zijn longaandoeningen een nog veel groter probleem geworden.”
 
“Op dit moment ontstaan er allerlei fantastische acties en initiatieven vanuit alle supportersgeledingen en beseft iedereen als geen ander dat we zij aan zij, schouder aan schouder, de club moeten helpen. Samen moeten we deze zeer lastige periode zien door te komen. Boetes en gesloten tribunes passen daar niet bij. We hopen allemaal dat we zo snel mogelijk weer in een vol stadion kunnen voetballen. In het nieuwe seizoen beginnen we met een schone lei en gaan we er met elkaar alles aan doen om FC Groningen nog mooier te maken.”

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’