Donderdag 11 maart 2010 om 14:29

A1 pakte een verdienstelijk punt bij koploper Feyenoord. Daarentegen waren er nederlagen voor zowel B1, C1 als D1. C2 versloeg PSV terwijl D2 op vrijdagavond al te sterk was voor WVV.

FEYENOORD A1 3-3 RVO FC GRONINGEN A1
——————————————————————————–
Het vlaggenschip van RVO FC Groningen speelde de uitwedstrijd bij koploper Feyenoord met 3-3 gelijk. De ploeg van trainer Paul Raveneau kende een droomstart en stond al na een minuut op voorsprong. Een vrije trap van Eduard de Jonge Rosa werd door Alim Ozturk raak geschoten. Ozturk werd daarmee al de negentiende speler dit seizoen die scoorde voor de A-junioren. Feyenoord zette daarna wat meer druk maar het waren de gasten die de score verdubbelden. Uit een mooie aanval maakte Arjan Akkerman de tweede Groningse treffer. De Rotterdammers kregen daarna wel wat mogelijkheden maar na 45 minuten stond wel een verrassende 0-2 ruststand op het scorebord. In de 56ste minut viel de aansluitingstreffer toen een vrije trap rechtstreeks in de bovenhoek belandde. Vijf minuten later nam de FC weer een voorsprong van twee doelpunten verschil. Uit een pass van Kelvin Bossman was het Christian Gandu die de 1-3 liet aantekenen. Lang konden de mannen van trainer Raveneau hier niet van genieten want twee minuten later kwam Feyenoord middels een mooi uitgespeeld doelpunt alweer dichterbij. Acht minuten voor tijd werd een overtreding van Nick Bakker in het strafschopgebied door de dienstdoende arbiter bestraft met een penalty. Deze werd onberispelijk benut waardoor de eindfase in werd gegaan met een gelijke stand. RVO FC Groningen knokte voor wat het waard was maar kon een overwinning helaas niet meer forceren.
VA FC TWENTE B1 3-1 RVO FC GRONINGEN B1
De ploeg van trainer Peter Moltmaker kon de goede prestatie van vorige week, toen tegen AZ een 3-1 achterstand ongedaan werd gemaakt, geen vervolg geven. In Hengelo werd de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen de Voetbalacademie van FC Twente met 3-1 verloren. De thuisploeg nam de leiding maar dankzij de twee seizoenstreffer van Pandu Scholte Albers kon er gerust worden met een gelijke stand. In de tweede helft kregen de B-junioren van RVO FC Groningen best de nodige kansen maar het vizier stond ditmaal niet op scherp. Bij de thuisploeg was dat wel het geval. Door nog tweemaal te scoren won VA FC Twente uiteindelijk met 3-1. Daarmee namen de Tukkers revanche op de nederlaag van eerder dit seizoen in Groningen.
RVO FC GRONINGEN C1 0-1 FC VOLENDAM C1
De beide ploegen leverden gedurende het gehele duel een rommelige pot af. In de eerste helft was de beste mogelijkheid al in de beginfase voor de thuisploeg maar een hard schot werd gekeerd door de Volendamse doelman. Verder viel er in de eerste 35 minuten weinig te beleven voor beide doelen. Na rust waren de gasten voor het eerst gevaarlijk met een schot op goal. Daarna kabbelde het duel zonder hoogtepunten voort. Tot vijf minuten voor tijd toen de Groningse defensie ineens in verlegenheid werd gebracht. Doelman Willem Bouwkamp moest tot driemaal toe knap redding brengen maar capituleerde alsnog twee minuten voor tijd toen Volendam eenvoudig de winnende treffer wist te maken. Voor de mannen van trainer Holband was het de derde thuisnederlaag van dit seizoen.
RVO FC GRONINGEN C2 1-0 PSV C2
De ploeg van trainer Erik Muntendam behaalde een mooie 1-0 zege in de onder-14 competitie tegen PSV. De Eindhovenaren speelden iets gemakkelijker en creeerden aanvankelijk de beste mogelijkheden. Zo moest doelman Robin Mennega in de 21ste minuut op een hard schot redden. Tien minuten later kreeg Jonah van der Werf een goede kopkans. Even daarvoor had de FC ook al op voorsprong kunnen komen. Na rust kwam de thuisploeg goed weg toen een scrimmage voor het doel goed afliep. Toch creeerde de FC met aardig voetbal ook enkele mogelijkheden. Tien minuten voor afloop van de wedstrijd kregen de eerstejaars C-junioren van RVO FC Groningen loon naar werken. Uit een vrije trap kopte Richairo Zivkovic knap raak. In de slotminuut redde doelman Mennega nog eens op Eindhovens gevaar.
RVO FC GRONINGEN D1 0-2 VITESSE/AGOVV D1
De tweedejaars D-pupillen leden een kansloze nederlaag tegen Vitesse/AGOVV, een van de kanshebbers voor de titel. Net als de eerste wedstrijd op Papendal werd het ook ditmaal een 0-2 nederlaag. De Gelderlanders waren in de duels sterker en speelden daarnaast het verzorgder voetbal. In de twaalfde minuut creeerden de gasten met een schot op de lat het eerste wapenfeit. Twee minuten later viel de openingstreffer. Nog voor rust had de uitploeg een goede kans om de score verder uit te breiden. In de 32ste minuut opnieuw een dot van een kans voor Vitesse maar ook ditmaal werd geen doel getroffen. Na een schot die vlak voorlangs werd geschoten viel dan in de 46ste minuut de verdiende en beslissende 0-2. De ploeg van trainer Hugo was niet bij machte om voorin een kans te creeeren. Daardoor had de Gelderse doelman een rustige ochtend. In de allerlaatste minuut moest een inzet nog van de Groningse doellijn worden gehaald waardoor een groter verlies bespaard werd gebleven.
RVO FC GRONINGEN D2 11-0 WVV D1
Het jongste jeugdteam van de Regionale Voetbalopleiding won vrijdagavond voor de tweede maal dit seizoen met dubbele cijfers. Op een nat Corpus den Hoorn werd WVV met liefst 11-0 geklopt. De eerste de beste kans werd door Dennis Molema meteen al benut. Zes minuten voor rust had de spits, die er uiteindelijk vier zou maken, er een loepzuivere hattrick inzitten. In het tweede half uur liep de score fors op. De eindstand werd bepaald door Rutger Timmermans die middels een benutte strafschop zijn eerste competitiedoelpunt maakte. Daarna kreeg de ploeg uit Winschoten nog een goede kans op de eretreffer. Voor de ploeg van trainer Peter Hoekstra was het de vijftiende opeenvolgende zege in de Tweede Divisie F.
Scoreverloop: 1-0 Dennis Molema (2.), 2-0 Dennis Molema (19.), 3-0 Dennis Molema (24.), 4-0 Jan Hup (29.), 5-0 Dennis Molema (31.), 6-0 Jan Hup (40.), 7-0 Eike Begemann (42.), 8-0 Jannik Schoon (46.), 9-0 Delano Goeree (48.), 10-0 Jasper Kingma (56.), 11-0 Rutger Timmermans (57.pen).
Vier van de elf doelpunten van D2 en het winnende doelpunt van C2 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)