string(9) "claudebot"

18-jarige Suslov voor het eerst opgeroepen voor A-selectie Slowakije.

Dinsdag 10 november 2020 om 12:00

Tomas Suslov is voor het eerst in zijn carrière geselecteerd voor de A-selectie van zijn land Slowakije. De 18-jarige FC’er vertrok direct na de wedstrijd tegen Feyenoord naar zijn thuisland waar hij zich net als de rest van de Slowaakse selectie meldde in de stad Senec. Ook de Japanner Ko Itakura is tijdens deze interlandperiode geselecteerd voor zijn land. 

20201108FEYENOORDGRONINGEN027

Suslov maakte in de vorige interlandperiode, een maand geleden, nog zijn debuut voor Jong Slowakije. De FC’er gaf tijdens de wedstrijden tegen Azerbaijan en Frankrijk dusdanig zijn visitekaartje af dat bondscoach Stefan Tarkovic de Groningse creatieveling in de voorselectie opnam van zijn ploeg en ook daadwerkelijk selecteerde.
 
Suslov kwam dit seizoen al vijf keer als invaller binnen de lijnen bij FC Groningen en scoorde in de thuiswedstrijd tegen PSV op 13 september voor het eerst in de Eredivisie. Afgelopen weekend speelde Suslov ruim twintig minuten mee tegen Feyenoord.
 
De Slowaak heeft de komende dagen drie kansen op een officieel debuut voor zijn land. Slowakije speelt aanstaande donderdag (12 november) in Belfast tegen Noord-Ierland de beslissende play-offwedstrijd om een EK-ticket. Zondag 15 november ontvangt het Schotland in het toernooi om de Nations League en woensdag 18 november staat de uitwedstrijd tegen Tsjechië op het programma.
 
Verdediger Ko Itakura is opgeroepen voor Japan. Dat land speelt vrijdag 13 november en dinsdag 17 november twee oefenwedstrijden in het Oostenrijkse Graz. Aanstaande vrijdag speelt Japan tegen Panama, een paar dagen later staat het oefenduel met Mexico op het programma. Itakura speelde tot op heden drie keer voor zijn land.

Woensdag is bekend geworden dat Azor Matusiwa alsnog is opgeroepen voor Jong Oranje. Het inmiddels voor het EK 2021 geplaatste Jong Oranje speelt de komende interlandperiode achtereenvolgens tegen Jong Wit-Rusland en Jong Portugal.

20200913FCGroningenPSV051

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus