string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

10-jarig jubileum voor FC Groningen OldStars.

Dinsdag 06 februari 2024 om 09:00

De FC Groningen OldStars vieren begin februari hun 10-jarig jubileum. Via de OldStars werd in 2014 het Walking Football geïntroduceerd in Noord-Nederland. De OldStars zijn ware ambassadeurs gebleken voor het Walking Football. De voetbalvorm waar rennen en fysiek contact verboden zijn, die zoveel sporters op leeftijd aanzet tot Meer & Beter Bewegen en waar zoveel veel plezier aan wordt beleefd.

Op 6 februari 2024 bestaan de FC Groningen OldStars officieel tien jaar, maar men zal er op donderdag 8 februari na afloop van de wekelijkse training pas ruimschoots bij stilstaan. Met huidige leden en oud-OldStars. Enkele dagen later worden de Walking Football-spelers nogmaals gefêteerd in Euroborg als ze een ereronde lopen in de rust van FC Groningen – TOP Oss op zondag 11 februari.

Jaap Dekker heeft de eer om de allereerste FC Groningen OldStar in de historie van de club te zijn. “Ik las eind 2013 een bericht in de Groninger Gezinsbode dat FC Groningen sporters op leeftijd zocht die wilden beginnen met Walking Football,” vertelt Dekker. “De regels spraken me direct aan, ik heb opgebeld en ben zodoende het eerste lid. Uiteindelijk zijn we in februari 2014 gestart.” Dekker is nog altijd fanatiek en bij iedere training of evenement aanwezig. Datzelfde geldt voor Ben Ottens. Ben deed mee aan een lifestyle programma binnen FC Groningen en wilde de gezonde levensstijl na het traject een positief vervolg geven.

“Ik las over de OldStars, heb gevraagd of ik een keer mocht komen kijken en meetrainen en was direct verkocht. Het bewegen is hartstikke goed voor je en ook het sociale is voor mij minstens zo belangrijk. In de kleedkamer is het net als vroeger, de gezelligheid kent geen leeftijd. Wel heb ik even nodig gehad om te wennen aan de manier van voetballen. Door niet te rennen, moet je anders en beter gaan nadenken in het vrijlopen. Walking Football is daardoor niet alleen goed voor je fysieke fitheid, maar ook voor de mentale fitheid.”

De OldStars staan wekelijks op het veld waarbij er hard wordt getraind. De trainingsvormen die worden gegeven zijn gebaseerd op het ASM-model waarbij zowel fysieke als cognitieve vaardigheden worden getraind. Daarnaast komen de OldStars in actie tijdens verschillende demonstratietrainingen en -wedstrijden. Silas Boer deed zijn afstudeerstage binnen Stichting FC Groningen in de Maatschappij en is als coördinator de laatste jaren zeer betrokken geraakt bij de OldStars. De twintiger voetbalt geregeld lekker mee en ziet dat Meer & Beter Bewegen en plezier met elkaar worden gekoppeld.

Boer: “We staan binnen FC Groningen voor Meer & Beter Bewegen voor alle leeftijden. Iedereen heeft recht op een beweegrijkere toekomst. Juist ook op latere leeftijd is voldoende en op de juiste manier in beweging zijn heel belangrijk. Doordat we werken via de ASM-model komt het allemaal samen bij Walking Football. Daarnaast is het een genot om het onderlinge plezier te ervaren en af en toe op trainingen onderdeel te mogen zijn van de groep. Walking Football is echt uitdagend!”

Dekker kijkt met genoegen terug op vele hoogtepunten in de afgelopen tien jaar. Prachtige toernooien werden door het gehele land gespeeld en talloze demonstratietrainingen werden verzorgd bij amateurverenigingen in Stad en Ommeland. De FC Groningen OldStars kunnen echt worden gezien als ambassadeurs voor het Walking Football en Meer & Beter Bewegen op latere leeftijd.

“De toernooien samen met andere BVO’s behoren tot de hoogtepunten, net als het samen trainen met Piet Fransen. Hij heeft een grote rol gespeeld in de succesvolle start van de FC Groningen OldStars en heeft helaas maar kort bij ons mogen trainen. Toch is het een belangrijke persoon om te noemen als we terugdenken aan 10 jaar OldStars en was het natuurlijk fantastisch om samen te spelen met zo’n FC-legende. Daarnaast hebben we echt veel lol met hem gehad.”

“Als ik een memorabel moment voor mezelf mag noemen, is het de middag in het Olympisch Stadion,” vervolgt Dekker. “Ik was met nog drie anderen uitgenodigd voor een selectiedag van het Nederlands Elftal Walking Football. We fantaseerden er in de auto al over dat wellicht één van ons zou worden geselecteerd. Uiteindelijk zijn we die middag volledig verregend en hebben allen de selectie gemist, maar het was wel een bijzondere ervaring.”

Ook Ottens noemt de toernooien in de verschillende stadions als hoogtepunten in de ruim acht jaar dat hij onderdeel uitmaakt van de groep FC Groningen OldStars. “Onze kern is wel kleiner, we zijn behoorlijk geslonken en dat is jammer. Bij FC Groningen zijn we ons heel erg bewust van Fair Play. We hanteren de regels heel strikt zodat het voor iedereen een fijne sportomgeving is. Het zou mooi zijn wanneer er weer nieuwe leden zich bij ons aansluiten. Heb je zin om lekker te bewegen in een fanatieke en gezellige groep, kom dan vooral een keer langs.”

De FC Groningen OldStars trainen iedere donderdagmiddag van 14.00 uur tot 15.15 uur in Garmerwolde op de voetbalvelden van VV GEO. Interesse om een keer mee te trainen of meer informatie te ontvangen over de FC Groningen OldStars? Mail dan naar: maatschappelijk@fcgroningen.nl

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Groot voetbalfeest tijdens FC Groningen G-voetbaltoernooi

1 week geleden

Wildervank locatie voor bijzonder Voetbalkamp

1 week geleden

Woensdag FC Groningen G-voetbaltoernooi in Stadspark