string(17) "WP Rocket/Preload"

FC Groningen degradeert na gelijkspel in Deventer.

Zondag 07 mei 2023 om 16:31

FC Groningen heeft zondagmiddag gelijkgespeeld op bezoek bij Go Ahead Eagles. Door het gelijkspel is degradatie een feit. Ricardo Pepi bracht na zes minuten spelen FC Groningen nog op voorsprong, maar na een half uur kwam de thuisploeg langszij via Willum Willumsson. In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. Na 23 jaar degradeert FC Groningen naar de eerste divisie.

FC Groningen schoot uit de startblokken in de Adelaarshorst. Een goedlopende aanval via Oliver Antman belandde voor de voeten van Ricardo Pepi. De Amerikaanse spits schoot zijn 12e treffer van het seizoen binnen.

Go Ahead Eagles nam daarna het initiatief in de wedstrijd. Oliver Edvardsen kreeg twee goede kansen, maar Peter Leeuwenburgh bracht redding voor de Groningers. Na een half uur spelen kwam de thuisploeg toch op gelijke hoogte. Willum Willumson schoot de bal binnen na een goede aanval van Go Ahead.

De grootste kans in de tweede helft is voor Bobby Adekanye van de Eagles. Zijn dribbel is sterk, maar zijn schot gaat over. In de slotfase probeert trainer Dennis van der Ree met een aantal aanvallende wissels nog iets te forceren, maar het mocht niet baten. FC Groningen degradeert na 23 jaar terug naar de eerste divisie.

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Robben, Elshot en Van Gessel lopen 4 Mijl voor goede doel

3 weken geleden

Van eigen bodem: Keeper Erdman heeft duidelijk doel

2 maanden geleden

Van Eigen Bodem: Ik houd er van om naar die bal toe te zweven