string(17) "WP Rocket/Preload"

FC Groningen zet volgende stap bij meidenvoetbal, Kingma fulltime in dienst.

Vrijdag 21 juni 2024 om 13:00

Henderika Kingma blijft Trainer/Coach/Manager bij de meidenselectie van FC Groningen, MO-17. Kingma, die een contract tekende voor één seizoen, gaat fulltime aan de slag bij de FC en zal haar rol op het veld combineren met een commerciële functie als accountmanager voor het vrouwenvoetbal binnen FC Groningen.

De trainer werd afgelopen seizoen aangesteld als eindverantwoordelijke bij Meiden onder-16 en combineerde die functie met een commerciële baan extern. Als TCM’er zal Kingma samen met haar staf blijven zorgdragen voor de ontwikkeling van speelsters op het veld.

Meiden onder-17
In het aankomende seizoen 2024/2025 zal de voormalige MO16-selectie doorgaan als MO17-selectie. Deze verandering sluit aan bij de gewijzigde regels die zijn doorgevoerd vanuit de KNVB. De vernieuwde regelgeving maakt het voor meiden in de Onder-17 leeftijdscategorie mogelijk om uit te komen in een jongens Onder-15 competitie.

Nadat FC Groningen in het seizoen 2022/2023 begon met meidenvoetbal voor de leeftijden tot en met Onder-14, worden deze activiteiten met ingang van komend seizoen nog verder geïntegreerd in de reeds bestaande programma’s van de FC Groningen Opleiding. Kingma zal naast TCM’er van MO-17 ook een rol vertolken als accountmanager voor het vrouwenvoetbal en op deze wijze verder bouwen aan de zakelijke groei van het meiden- en vrouwenvoetbal binnen FC Groningen. Ze sluit daarmee deels aan bij het commerciële team van de club. De combinatie van beide rollen moet op termijn resulteren in een toekomstbestendige eerste selectie.

Dubbelfunctie
Kingma is verguld met de nieuwe overeenkomst bij FC Groningen en verheugt zich op het feit dat ze zich vanaf 1 juli aanstaande in de dubbelfunctie volledig kan focussen op de ontwikkeling van vrouwenvoetbal binnen de club. De trainer zal naast haar fulltime functie binnen FC Groningen de trainerscursus VC3 gaan volgen.

“Ik ben blij met het feit dat ik mag blijven bijdragen aan de verdere groei van vrouwenvoetbal in Groningen en Noord-Nederland. Als trainer heb ik het afgelopen jaar veel geleerd en nu kunnen we samen verder bouwen aan de weg die we zijn ingeslagen op het veld. Om het vrouwenvoetbal binnen FC Groningen te kunnen door ontwikkelen tot een volwaardige voetbaltak inclusief eerste elftal is meer nodig dan hard werken binnen de lijnen van het veld.”

“Het is mooi dat ik mijn commerciële achtergrond en kennis, die ik in mijn loopbaan heb opgedaan, mag inzetten bij het bouwen van een zakelijke community ten bate van het vrouwenvoetbal. Dat wordt een community waarin plaats is voor iedereen en waarin zakelijke, maatschappelijke en voetbalthema’s aan bod komen. Ik kijk er ontzettend naar uit om dit samen met het commerciële team nog meer onder de aandacht te brengen bij bestaande en nieuwe sponsorrelaties.”

Atty Eelkema
Atty Eelkema, tot en met afgelopen seizoen verantwoordelijk voor de trainingsgroepen bij de meiden, zal komend seizoen in het kader van de VC4 trainerscursus gaan stagelopen binnen de FC Groningen Opleiding. De voormalig Oranje-international heeft bij de club de ambitie uitgesproken het VC4 trainersdiploma te willen behalen en is reeds begonnen aan dit traject. Daarbij is de wederzijdse intentie uitgesproken dat zij na het voltooien van de cursus zal terugkeren binnen de Opleiding en het meidenvoetbal bij FC Groningen.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Oefenprogramma FC Groningen onder-21 en Onder-19

2 weken geleden

FC Groningen weet De Jonge langer te binden

2 weken geleden

Spelers Opleiding presteren op en naast het veld