string(17) "WP Rocket/Preload"

Werken aan een beweegrijke toekomst voor het Noorden.

Woensdag 22 maart 2023 om 17:00

FC Groningen in de Maatschappij en organisatie JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) zijn een samenwerking aangegaan. Met het partnership geloven beide partijen dat dit gaat leiden tot een beweegrijke toekomst voor Noord-Nederland. Onlangs kwamen JOGG en FC Groningen samen in Pekela, dat werd uitgeroepen tot JOGG-gemeente. FC Groningen was hier aanwezig met het Scholentour programma dat kinderen op basisscholen aanzet tot Meer en Beter Bewegen.

De stichting JOGG is een organisatie die vanuit de gemeente helpt met het maken van een beleid om de leefomgeving onder jongeren te verbeteren. Met een scan wordt gekeken hoe de omgeving bij bijvoorbeeld scholen en kantines eruitziet. Met deze resultaten kan er een goede aanpak worden gemaakt om te werken aan een gezondere leefomgeving in de gemeente.

JOGG was aanwezig in Pekela omdat de gemeente Pekela onlangs officieel is uitgeroepen tot JOGG-gemeente. Dit houdt in dat organisatie JOGG jongeren probeert aan te zetten tot beweging en willen ze zorgen voor een gezonder voedingsaanbod op onder andere scholen en kantines. Op deze manier proberen professionals samen met alle kinderen, jongeren en ouderen in de gemeente te werken naar een gezondere toekomst. Tijdens deze dag werd er een officieel JOGG-bordje overhandigd aan de wethouder van Pekela. Dit is de 6e gemeente in Groningen dat zichzelf JOGG-gemeente mag noemen.

FC Groningen was in Pekela aanwezig met de Scholentour, tijdens deze tour gaat FC Groningen langs bij verschillende basisscholen om een gratis training te geven aan kinderen uit de buurt. Dit wordt door Stichting FC Groningen in de Maatschappij georganiseerd om kinderen aan te zetten tot Meer en Beter bewegen en zo de bewegingsarmoede te bestrijden.

Het partnership tussen FC Groningen en JOGG is bedoeld voor beide partijen om elkaar te kunnen versterken. “Het mooie aan deze samenwerking is dat we vergelijkbare missies en doelstellingen hebben. FC Groningen heeft een programma waarin beweging voorop staat, JOGG versterkt dit programma door te zorgen voor het beleid. Zo kunnen we elkaar versterken.” vertelt FC Groningen MVO manager Simon Cageling. Ook Regiocoördinator van JOGG-Groningen Mirjam Herder is enthousiast over de samenwerking. “Het is fantastisch om dit samen te doen want samen zijn we alleen maar sterker. De ambitie voor in toekomst zal zijn dat we met z’n allen werken naar die gezonde jeugd en gezonde toekomst.”

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Peakz Padel en FC Groningen slaan handen ineen

4 weken geleden

Van Eigen Bodem Ids van der meer: ‘Ik zou zo graag in het eerste willen voetballen’

2 maanden geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé