string(17) "WP Rocket/Preload"

Prachtige voetbalzondag voor G-voetballers Kids United.

Vrijdag 17 november 2023 om 15:16

Kids United was zondag 12 november gastheer voor een prachtige voetbaldag op Sportpark de Kring in Groningen. De door de FC geadopteerde vereniging voor G-voetballers ontving FC Emmen, sc Heerenveen en AZ in het kader van de Bijzondere Eredivisie. Kids United streed namens FC Groningen en kijkt terug op een prachtige voetbalzondag.

Kids United doet namens FC Groningen al meerdere seizoenen mee aan de Bijzondere Eredivisie. AZ uit Alkmaar debuteerde in Groningen in deze schitterende competitie. Met FC Emmen en sc Heerenveen troffen de jongens en meiden van Kids United twee tegenstanders uit de regio waar al wel vaker tegen was gespeeld.

Hoewel de doelpunten bij het eerste duel tussen FC Groningen en FC Emmen nog schaars waren. EĆ©ntje voor de Trots van het Noorden en geen voor de Drentse club, bleek Sportpark de Kring daarna vruchtbare grond voor veel goals. In de vijf wedstrijden die op het programma stonden werden liefst 20 doelpunten gemaakt. FC Groningen bleef de middag ongeslagen met na winst op Emmen ook een 4-2 overwinning op Heerenveen en 2-0 winst tegen debutant AZ. Na afloop was de pers natuurlijk reuze benieuwd naar de reactie van de spelers.

Veel belangrijker dan de uitslagen was uiteraard het onderlinge respect en het grote plezier dat werd beleefd tijdens de wedstrijden. Tijdens de Bijzondere Eredivisie schitteren de spelers op het veld. Trots op het tenue dat ze dragen, vol zelfvertrouwen en blij met de vriendschappen die ze met hun teamgenoten sluiten.

De Bijzondere Eredivisie laat zien hoe belangrijk sporten is voor kinderen met een beperking. Het is de ultieme droom voor vrijwel iedere jongen of meisje met een passie voor voetbal: profvoetballer worden. De Bijzondere Eredivisie brengt die droom nu ook voor kinderen met een handicap binnen handbereik. Kids United kijkt terug op een mooie voetbalzondag.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Groot voetbalfeest tijdens FC Groningen G-voetbaltoernooi

1 week geleden

Wildervank locatie voor bijzonder Voetbalkamp

1 week geleden

Woensdag FC Groningen G-voetbaltoernooi in Stadspark