string(17) "WP Rocket/Preload"

Nieuwe gezichten in bestuur maatschappelijke stichting.

Woensdag 13 maart 2024 om 14:00

Stichting FC Groningen in de Maatschappij verwelkomt Monique Hofstede en Daniëlle Bekkering binnen het stichtingsbestuur. René Dale is begin februari gestopt met zijn werkzaamheden binnen het bestuur. Dale vertrok begin deze maand vanwege zijn functie bij FC Emmen als lid van het dagelijks bestuur. Stichting FC Groningen in de Maatschappij is verheugd dat het op zo`n korte termijn twee kundige en betrokken leden aan het stichtingsbestuur heeft kunnen toevoegen.  

Monique Hofstede is mede-eigenaar van Moving Spirits International – een wereldwijd opererende drankengroothandel – en daarnaast gecertificeerd coach voor ondernemers, teams en professionals. Tevens zit is zij bestuurder van de Springtime Foundation, een stichting opgericht vanuit Moving Spirits die zich inzet om mensen in een achterstandspositie kansen te bieden of een geluksmoment te laten ervaren.  

Daniëlle Bekkering heeft een prachtige carrière in de topsport achter zich en is Nederlands meest succesvolle marathonschaatsster ooit. Gelijktijdig aan haar loopbaan op het ijs stapte Bekkering tevens op de fiets en behoorde ook op de weg tot de Nederlandse top. Bekkering is als directeur en programmamanager bij Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) na haar topsportcarrière in de wereld van bewegen en gezondheid werkzaam gebleven. HANNN zet in op meer gezonde jaren, via tal van gezondheidsprogramma’s. Een streven dat uitstekend samengaat met de Meer & Beter Bewegen-programma’s binnen Stichting FC Groningen in de Maatschappij.  

Simon Cageling, manager van Stichting FC Groningen in de Maatschappij, is blij met de komst van zowel Hofstede als Bekkering binnen het bestuur van de maatschappelijke stichting van FC Groningen. “We verwelkomen twee enthousiaste personen met bestuurlijke ervaring. Beiden kennen ze de regio waarin wij werkzaam zijn. Ze brengen nieuwe energie, zijn betrokken en kunnen zich identificeren met onze visie en missie.”  

Danielle Bekkering (links) en Monique Hofstede (rechts) treden toe tot het stichtingsbestuur van Stichting FC Groningen in de Maatschappij

“Zowel Monique als Daniëlle zijn zeer kundig professionals die in hun werkzaamheden de persoonlijke groei van mensen centraal stelt. Daarin geloven wij als stichting heel erg. Groeien en ontwikkelen door letterlijk in beweging te komen. Ik heb het al vaker gezegd: ‘Lichamelijke en geestelijke gezondheid is de minimale vereiste om het maximale uit jezelf te halen.’ Door Meer & Beter Bewegen op de kaart te zetten en in de praktijk te brengen, dragen we actief bij aan persoonlijke groei en ontwikkeling.”  

Met de komst van Hofstede en Bekkering in het stichtingsbestuur, is deze weer op sterkte. Begin februari werd duidelijk dat René Dale zijn bestuursfunctie bij Stichting FC Groningen in de Maatschappij per direct zou neerleggen. De ondernemer zat slechts enkele maanden in het stichtingsbestuur en heeft een uitdaging aangegrepen als bestuurslid binnen FC Emmen.  

Cageling: “Hoewel het een korte periode was, zijn we René dankbaar voor zijn inzet binnen het bestuur. Ik ben ook blij dat René via zijn onderneming Oldenburger Fritom als maatschappelijk partner zeer betrokken blijft bij de stichting. We kijken uit naar de continuering van die samenwerking en wensen hem veel succes en plezier bij FC Emmen.” 

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

1 week geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel