string(17) "WP Rocket/Preload"

Meer en Beter Bewegen Tour woensdagmiddag in Lewenborg.

Woensdag 26 april 2023 om 10:47

FC Groningen, Donar, SAMEN Lycurgus, en Jeugdfonds Sport & Cultuur zijn volop bezig met de  ‘Meer & Beter Bewegen Tour’. De Groningse topsportclubs zijn woensdagmiddag 26 april vanaf 14.30 uur tot 16.00 uur te vinden in de Groningse wijk Lewenborg. Er wordt gesport bij De Swoaistee, Kiel 7. Deelname is gratis en aanmelden niet nodig.   

Het doel is jongeren in de wijk aan te zetten tot Meer en Beter Bewegen. Via de Meer & Beter Bewegen Tour slaan de Groningse topsportclubs de handen ineen om het maatschappelijke probleem van bewegingsarmoede onder de aandacht te brengen. Daarbij is het belangrijk om mensen uit alle leeftijdscategorieën een beweegrijke toekomst te bieden. Vroeg beginnen met bewegen, betekent een leven lang plezier.

Bewegingsarmoede is in Noord-Nederland een serieus thema, dat zonder aandacht hiervoor in de toekomst kan leiden tot grotere (gezondheids)problemen. Onder de noemer Meer & Beter Bewegen wil FC Groningen samen met collega-clubs de kracht van topsport inzetten als inspiratie voor jongeren om bewuster en meer te bewegen. Het maakt daarbij niet uit welke sportbeoefening er wordt gedaan, zolang mensen maar in beweging komen. 

Manager maatschappelijke programma’s van FC Groningen Simon Cageling vertelt over de Meer & Beter Bewegen Tour. “Als initiator van Meer & Beter Bewegen hebben we diverse beweegprogramma’s ontwikkeld, waarbij verschillende topsportorganisaties en het bedrijfsleven zijn aangesloten. Het gezamenlijke doel is: Bewegingsarmoede bestrijden in Noord-Nederland. Vanuit Meer en Beter Bewegen gaan we verder dan alleen het probleem aanpakken. Door te zorgen voor een beweegrijke toekomst voor iedereen, werken we aan een structurele oplossing.”  

De Meer & Beter Bewegen Tour is een voorbeeld van de samenwerking tussen de verschillende topsportorganisaties. Door jongeren te inspireren en uit te dagen een sport te kiezen waar hij of zij het plezier uithaalt, maken de clubs gezamenlijk het bewegen onder onze jeugd nog duurzamer. Cageling: “Door het structurele karakter van de Meer & Beter Bewegen Tour willen we zoveel mogelijk jongeren in ons verzorgingsgebied bereiken.” 

De deelname aan de middagen van de Meer en Beter Bewegen Tour is kosteloos. Daarnaast worden de deelnemers gewezen op de mogelijkheden die Jeugdfonds Sport & Cultuur kan bieden voor gezinnen met financiële uitdagingen.

Gerelateerd nieuws.

7 dagen geleden

Fit met FC Groningen: Een succesvol programma voor werkgevers

2 weken geleden

FC Groningen Walking Football Festival: Een dag van sportiviteit en verbinding

1 maand geleden

FC-sportarts Stijn de Bruijn loopt marathon New York voor het goede doel