string(17) "WP Rocket/Preload"

Meer & Beter Bewegen Tour van start in Oosterpark.

Dinsdag 24 januari 2023 om 13:50

FC Groningen, Donar, SAMEN Lycurgus, 4 Mijl van Groningen en Jeugdfonds Sport & Cultuur trappen woensdag 25 januari de ‘Meer & Beter Bewegen Tour’ af. In de Groningse volkswijk Oosterpark is woensdagmiddag vanaf 15.00 uur een afvaardiging van de verschillende topsportclubs te vinden. Het doel is jongeren in de wijk aan te zetten tot Meer en Beter Bewegen. Deelname is gratis. De Meer & Beter Bewegen Tour is gefinancierd uit de opbrengsten van de Charity Run van de 4 Mijl van Groningen en krijgt een structureel karakter.

Via de Meer & Beter Bewegen Tour slaan de Groningse topsportclubs de handen ineen om het maatschappelijke probleem van bewegingsarmoede onder de aandacht te brengen. Bewegingsarmoede is in Noord-Nederland een serieus thema, dat zonder aandacht hiervoor in de toekomst kan leiden tot grotere (gezondheids)problemen. Onder de noemer Meer & Beter Bewegen wil FC Groningen samen met collega-clubs de kracht van topsport inzetten als inspiratie voor jongeren om bewuster en meer te bewegen. Het maakt daarbij niet uit welke sportbeoefening er wordt gedaan, zolang mensen maar in beweging komen.

Manager maatschappelijke programma’s van FC Groningen Simon Cageling kijkt uit naar de kick-off van de Meer & Beter Bewegen Tour. “Als initiator van Meer & Beter Bewegen hebben we diverse beweegprogramma’s ontwikkeld, waarbij verschillende topsportorganisaties en het bedrijfsleven zijn aangesloten. Het gezamenlijke doel is: Bewegingsarmoede bestrijden in Noord-Nederland. De Meer & Beter Bewegen Tour is een voorbeeld van de samenwerking tussen de verschillende topsportorganisaties. Door jongeren te inspireren en uit te dagen een sport te kiezen waar hij of zij het plezier uithaalt, maken we het bewegen onder onze jeugd nog duurzamer. Door het structurele karakter van de Meer & Beter Bewegen Tour willen we zoveel mogelijk jongeren in ons verzorgingsgebied bereiken.”

De Meer & Beter Bewegen Tour is voor de komende jaren samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur het goede doel van de Charity Run van de 4 Mijl van Groningen. Cageling: “Wij zijn organisator van de 4 Mijl, Golazo Noord-Nederland, dankbaar dat zij ook het belang van het bestrijden van bewegingsarmoede inzien en actief met ons willen inzetten op Meer & Beter Bewegen.”

De Meer & Beter Bewegen Tour wordt woensdag 25 januari afgetrapt in de Groningse volkswijk Oosterpark om 15.00 uur naast het Johan Cruyff Court. Topsportclubs FC Groningen, Donar en SAMEN Lycurgus bieden anderhalf uur lang voetbal-, basketbal- en volleybaltrainingen aan. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Profiteer van de collectieve zorgpolis van Univé

3 weken geleden

Prachtige voetbalzondag voor G-voetballers Kids United

3 weken geleden

Nominatie Europese beweegprijs voor Stichting FC Groningen in Maatschappij