string(40) "CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)"

Europese erkenning voor Meer & Beter Bewegen van FC Groningen.

Woensdag 06 december 2023 om 14:18

Stichting FC Groningen in de Maatschappij was één van de genomineerden tijdens de #BeActive Awards 2023, een initiatief van de Europese Commissie. FC Groningen werd met haar Meer & Beter Bewegen Programma op scholen genomineerd in de categorie ‘Education’ en was op eind november te gast in Brussel voor de uitreiking. Hoewel de Trots van het Noorden niet als eindwinnaar uit de bus rolde, is de Stichting blij met de Europese erkenning.

De #BeActive Awards zijn gecreëerd ter ondersteuning van projecten en individuen die zich inzetten voor het bevorderen van sport en lichamelijke activiteit in heel Europa. Stichting FC Groningen in de Maatschappij had haar nominatie in de categorie Education te danken aan de wijze waarop de club scholieren aanzet tot Meer & Beter Bewegen.

Kaelin Staats, Medewerker Strategie, Beleid en Monitoring bij  Stichting FC Groningen in de Maatschappij schreef de succesvolle aanvraag aan de Europese Commissie waarna de FC werd genomineerd. Het initiatief om via de voetbalclub schoolgaande kinderen in de gehele regio in beweging te krijgen, werd door de nominatiecommissie hoog gewaardeerd.

“We hebben bewust gekozen voor de pijler Bewegen op School,” aldus Staats. “Door middel van onze Meer & Beter Bewegen-programma’s op scholen willen we jonge kinderen stimuleren en motiveren om meer te gaan bewegen. We laten zien hoe leuk sport is, dat het veel plezier brengt en hopelijk is het een aanzet tot een leven lang sporten en bewegen.”

FC Groningen was de enige Nederlandse genomineerde tijdens het grote event waar vele hoge functionarissen en ministers bij aanwezig waren. De afvaardiging van Stichting FC Groningen in de Maatschappij, naast Staats bestaande uit Programmacoördinator Jeugd Frank Wolters, ontving een mooie cheque van € 2.500 en een duurzame medaille uit handen van Eurocommissaris Iliana Ivanova. De hoofdprijs van €10.000 ging naar een initiatief uit Spanje.

“We hebben ons internationaal kunnen presenteren en echt op de kaart gezet. Vele gasten waren zeer geïnteresseerd in waar FC Groningen op maatschappelijk gebied mee bezig is. Vooral omdat we een hele regio en daarmee groot verzorgingsgebied bedienen. We hebben in de vele gesprekken onze visie achter Meer & Beter Bewegen kunnen vertellen. Als je genomineerd bent, wil je uiteindelijk winnen, dat is niet gelukt. Maar de erkenning voor Meer & Beter Bewegen en onze programma’s is ook heel veel waard.”

Het team van Stichting FC Groningen in de Maatschappij ziet de Europese erkenning als een enorme stimulans om door te gaan met de maatschappelijke missie; het bestrijden van bewegingsarmoede in de regio. De #BeActive Education Award heeft als doel te laten zien hoe onderwijs kinderen kan aanmoedigen om actief te zijn buiten de gebruikelijke sport en lichamelijke activiteit die plaatsvindt tijdens hun normale schooldag. Naast deze award waren er nog drie andere categorieën van de #BeActive Awards.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Groot voetbalfeest tijdens FC Groningen G-voetbaltoernooi

1 week geleden

Wildervank locatie voor bijzonder Voetbalkamp

1 week geleden

Woensdag FC Groningen G-voetbaltoernooi in Stadspark