string(17) "WP Rocket/Preload"

Competitieronde Bijzondere Eredivisie dit weekend in Groningen.

Vrijdag 10 maart 2023 om 14:16

Kids United, het door FC Groningen geadopteerde G-team, speelt komende zondag thuis in de Bijzondere Eredivisie. Sportpark De Kring is zondag 12 maart vanaf 11.00 uur tot 14.00 uur het decor voor een dag topvoetbal. Toegang is gratis.

Kids United is nauw verbonden aan FC Groningen en sinds 2011 zelfs officieel geadopteerd door de club als G-team van FC Groningen. Al drie seizoenen lang schitteren de voetballers van Kids United naast in hun eigen competitie en tijdens trainingen ook in de Bijzondere Eredivisie.

Tijdens verschillende competitierondes spelen de teams een aantal wedstrijden tegen elkaar. Iedere ronde vindt plaats bij één van de profclubs. Aanstaande zondag mogen ze zich al gaan opmaken, want dan is FC Groningen gastheer van de Bijzondere Eredivisie. Ze gaan de strijd aan tegen AFC Ajax, FC Emmen, Go Ahead Eagles en SC Heerenveen.

Tijdens de Bijzondere Eredivisie schitteren de spelers op het veld. Trots op het tenue dat ze dragen, vol zelfvertrouwen en blij met de vriendschappen die ze met hun teamgenoten sluiten. De Bijzondere Eredivisie laat zien hoe belangrijk sporten is voor kinderen met een beperking. Het is de ultieme droom voor vrijwel iedere jongen of meisje met een passie voor voetbal: profvoetballer worden. De Bijzondere Eredivisie brengt die droom nu ook voor kinderen met een handicap binnen handbereik. Dankzij deze competitie kunnen ook G-voetbaltalentjes uitkomen voor hun favoriete betaald voetbalclub.

Gerelateerd nieuws.

3 weken geleden

Emoties komen los bij ereronde FC Groningen OldStars

3 weken geleden

Start Module ‘Het Onderbouwfundament’ met Partnerclubs Voetbalontwikkeling

3 weken geleden

Volop activiteiten in Voorjaarsvakantie